Vogue
Van body image tot cultural appropriation: in hoeverre is de Victoria's Secret controverse van de afgelopen jaren acceptabel?

cultuur

Van body image tot cultural appropriation: in hoeverre is de Victoria's Secret controverse van de afgelopen jaren acceptabel?

Datum
Victoria's Secret

Victoria's Secret is omgeven met een mediacircus waarbij miljoenen fans halsreikend uitkijken naar de show in Shanghai dit jaar. Amerikaans entertainment ten top. Maar hoe verantwoord is Victoria's Secret nu eigenlijk echt bezig? Terwijl in de mode diversiteit steeds meer wordt gevierd (of dit nu gaat om plussize of verschillende etnische achtergronden), lijkt het alsof op de Victoria's Secret catwalk nog steeds maar één type vrouw, en dan met name één type vrouwenlichaam, wordt verheerlijkt. Die van de maatje 0, of 000, die voor de een misschien haalbaar is, maar voor de ander met extreme juice cleanses en dagelijks uren trainen in de gym moet worden bereikt – zo verklapte Adriana Lima een paar jaar geleden.

Controversieel? 

Hiernaast staan modellen, zoals dit jaar ook Candice Swanepoel en Behati Prinsloo, binnen luttele maanden weer op het plankier nadat ze zijn bevallen van hun eerste of tweede kind. Vogue's Alja Bakker schreef eerder al 'Kan iedereen stoppen met praten over Beyoncé's post twins body?' Waarbij ze aankaartte: 'Ik schrik een beetje van de koers die ze nu lijkt te varen, al dan niet vrijwillig. Die van post pregnancy bodies, korsetten, uren in de gym en doen alsof er nooit een tweeling in je lijf heeft gezeten.' Hetzelfde kan natuurlijk gezegd worden over de Angels. Wat voor signaal geven zij af aan jonge moeders? De Amerikaanse lingeriegigant heeft bovendien wel meerdere misstappen gemaakt afgelopen jaren, waarbij ze bijvoorbeeld ook beschuldigd werden van cultural appropriation. Alles voor het showelement of gaat het net iets te ver? Oordeel vooral zelf – en pak desgewenst die grote zak popcorn erbij voor de show deze maandag, die we op Vogue.nl wel (maar met een korreltje zout) zullen verslaan. 

De kostuums in Justice League (met o.a. Doutzen Kroes) liggen onder vuur

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten