Madame Tussauds zet Kylie Jenner in joggingpak achter kinderwagen, seksisme is alive

Het wassen beeld van Kylie Jenner in Hollywood staat nu achter een kinderwagen, is dat ook gebeurd bij een mannelijk beeld?

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Het Madame Tussaud museum in Los Angeles dacht even ludiek in te springen op het nieuws van de geboorte van Kylie Jenner eerste kind, dochtertje Stormi Webster. Het wassenbeeldenmuseum gaf het beeld van Jenner een ware mommy makeover en zette haar in een joggingpak achter een kinderwagen buiten een baby-boutique in West-Hollywood genaamd Eggy (zoals te zien in deze beelden).

(Onbedoeld) seksisme?

Deze onschuldige stunt maakt maar weer eens pijnlijk duidelijk dat seksisme alive and kicking is, hoe onbedoeld ook. Heeft Madame Tussauds ooit een man achter een kinderwagen gezet na de geboorte van zijn kind? En daarna buiten een winkel gezet voor babyspullen, alsof dat het enige is wat de nieuwbakken moeder doet: shoppen en rondrijden met de stroller? Het antwoord op die vragen is natuurlijk een dikke vette 'Nee'. Wat lijkt als een onschuldige actie is eigenlijk een complete bevestiging van de rolverdeling die er in veel gezinnen, en in veel hoofden van mensen, bestaat ten aanzien het zorgen voor de kinderen. Want ook al draagt Jenner nu helemaal geen jogging pak, moet ze helemaal niet denken aan shoppen, dat beeld is er nu tegen wil en dank wel ontstaan. Totdat Madame Tussaud een wassenbeeld van vader Travis Scott in een identiek joggingpak met kotsvlekken en bijpassende luiertas naast Kylie Jenners pop zet, blijft dit een schrijnend voorbeeld van hoe verouderd en stoffig niet alleen Madame Tussaud zelf is, maar ook de heersende, traditionele rolverdeling tussen moeder en vader, die complete gelijkheid van de seksen in de weg staat.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Opinie