Voor Vogue.nl duikt digital editor Kaira van Wijk in de wondere wereld van spirituele wellness. Wat dit zoal inhoudt? Anno 2018 lijken fenomenen zoals kristallen, aura- en handlezen en maanvieringen bij de yogaclub om de hoek bijna (ja, bijna) normaal. Ben je aan meditatie inmiddels gewend en op zoek naar de volgende stap? Er ligt een wereld aan mogelijkheden voor je: spirituele en geestelijke ontwikkeling met behulp van een medium, reikimaster, haptonoom en ga zo maar door. Het vraagstuk: word je hier nu echt een gelukkiger mens van? Terwijl de wetenschap erachter vaak nog ontbreekt, is spirituele wellness toch immens populair bij tal van celebrities, zoals Gwyneth Paltrow, redacteuren, maar ook grote zakenmensen zoals voorheen Steve Jobs. Wie en wat wordt er in dit artikel aan de tand gevoeld? Intuïtief astroloog en healer Healing Paige (echte naam: Danielle Paige) duikt in mijn geboortehoroscoop om mijn levensdoel hier op Aarde te ontdekken. Wat ze ontaardt voelt voor mij verrassend genoeg meer dan herkenbaar, en geeft ergens ook rust.

Kate Kelton

Invloed van de maan

Zeker in Nederland wordt er vaak lacherig gedaan over horoscopen. Zo’n dag- of maandhoroscoop wordt met een korreltje zout genomen, maar toch veelvuldig gelezen. Op populaire websites voor jonge vrouwen (zeg Refinery29 of TeenVogue) komen de astrologische voorspellingen elke maand weer langs. Uit nieuw onderzoek blijkt bovendien dat onder 18 tot 24-jarigen 58% gelooft dat astrologie gebaseerd is op waarheid. Paige vult aan: ‘Horoscopen in magazines? Daar heb ik weinig mee. Als je je er echt in verdiept is astrologie wetenschap en gebaseerd op feiten.’ Haar flesgroene ogen glinsteren en glimlachend meent ze: ‘Het is eigenlijk naïef om te denken dat we niet door het heelal worden beïnvloedt, als je je bedenkt dat de maan ook de getijden bepaalt.’

Darma

Danielle Paige werkt met verschillende zakenmensen en celebrities, waaronder GOOPs Gwyneth Paltrow. Zou ze mijn horoscoop voor Vogue en onze lezers willen uitpluizen? Met liefde. Ze gaat uit van mijn ‘birth chart’ ofwel geboortemap (voor iedereen uniek) die volgens haar de sleutel is tot je persoonlijkheid, vorige levens en lotsbestemming. ‘Iedereen heeft een reden waarom we hier op Aarde zijn gekomen,’ zo is haar visie: ‘We hebben lessen te leren, karma uit vorige levens uit te balanceren, en energie om terug te geven aan de wereld. Ik weet dat het vaak voelt alsof het allemaal hopeloos is, dat er geen reden is voor dit bestaan, maar er is altijd een reden.’ Het draait volgens Danielle Paige om karma, en darma. Darma? ‘In feite is dat het doel van je ziel in dit leven. Dat doel is niet maar één ding, maar een verzameling mogelijkheden, lessen en ervaringen die een ziel nodig heeft om te kunnen groeien.’ Het gaat daarbij niet om ego. Ze neemt Leonardo DiCaprio als voorbeeld: ‘Hij is wereldberoemd, een grote filmster, maar is dat zijn levensdoel? Nee, dat was enkel een opstapje om zijn echte doel te volbrengen: vechten tegen klimaatverandering, mensen verbinden.’ Dit maakt je vast en zeker ook nieuwsgierig naar je eigen zielendoel?

Vergeet wat je weet over astrologie

Zelf ben ik geboren onder het sterrenbeeld Maagd, op 18 september. Maagden zouden perfectionisten zijn (klopt), maar ook praktisch (uhm – ook vaak genoeg chaotisch) en vriendelijk (dat wil ik best over mijzelf zeggen). Wat blijkt? Je sterrenbeeld is slechts een topje van de ijsberg – misschien niet eens zo tekenend voor je persoonlijkheid, zoals in mijn geval. Zo ziet Paige vooral veel Schorpioen in mijn zogenaamde geboortemap – een sterrenbeeld dat emotioneel een stuk gelaagder is. Danielle Paige: ‘De meeste mensen zijn alleen bekend met hun sterrenbeeld, maar astrologie gaat veel dieper dan dat.’ Ze legt uit: ‘Zo haal ik tijdens een reading alle informatie van je geboorte erbij; een soort snapshot van toen je je allereerste ademhaling nam. Je eerste ademhaling, je eerste uitdrukking.’ Aan het begin van het Skype-gesprek toont ze mijn geboortemap: een cirkel waarop tekens van sterrenbeelden, planeten en sterren staan afgebeeld, met kriskras erdoorheen allerlei lijnen. Zo stond het heelal erbij toen ik op een zomernacht in Zweden het levenslicht zag. Die map ziet eruit als een raadsel, als hogere wiskunde, maar Danielle Paige vertelt stap voor stap waar alles voor staat. Ik hang aan haar lippen.

Healing Paige

Astrologische huizen

In de geboortemap staat je sterrenbeeld, ascendant, (in mijn geval Leeuw – dit is hoe je je naar de buitenwereld toe profileert, of in Paige’s woorden ‘het filter dat je draagt’) Noordelijke en Zuidelijke Maansknoop aangemerkt. Daaromheen zie je de sterrenbeelden en verschillende planeten, die voor een bepaalde energie staan, maar ook zogenaamde huizen. Er zijn twaalf astrologische huizen: achtereenvolgend (beginnend met nummer één) huis van het zelf, eigenwaarde, geestelijke ontwikkeling, gezin en familie, plezier en zelfexpressie, gezondheid, relaties, reïncarnatie ofwel verborgen krachten, filosofie ofwel zin van het leven, sociale status, vriendschappen en oplossing. Healing Paige kan ook aflezen in welke fase van mijn leven ik mij nu bevind. Zo waren er afgelopen januari en februari twee eclipsen ofwel maansverduisteringen: in de astrologie een moment van verandering en transformatie. Leven met de maanfases wordt steeds populairder (zo worden er bijvoorbeeld bij yogagroepen in Amsterdam ook maanvieringen gegeven) en zou kunnen verklaren waarom je je op een bepaald moment wat zwaarder op de hand of juist lichter voelt. De twee eclipsen zijn niet voor iedereen belangrijk, maar toevallig wel voor mij – en velen met mij, afhankelijk van je ‘astrologische profiel’. Tijdens de tweede eclips in februari is Venus in mijn ascendant Leeuw geactiveerd. ‘De Leeuw draait bij jou om minder in je hoofd leven, meer vanuit je hart.’ Venus staat verder voor schoonheid, luxe, design, maar ook voor relaties. ‘In jouw geval’, legt ze uit: ‘Draait deze eclips erom in je Venus-energie te stappen. Je relatie met liefde gaat totaal op de schop. Dit kan wel nog zes maanden duren. De uitwerking van een eclips duurt altijd zes maanden.’ Ze moet lachen als ze kijkt naar mijn love interests: ‘Je huis van relaties staat in Waterman. Je zoekt dus wel een man die stabiel is, maar tegelijkertijd ook anders – een ongewone baan of excentrieke levensvisie.’ Dat moet ik (wat schoorvoetend) toegeven, als ook dat mijn laatste drie vriendjes – en een van mijn beste vriendinnen – allemaal sterrenbeeld Waterman hebben.

Helen van de ziel

Volgens Paige laat die ene split second waarop je ter wereld kwam, en hoe de kosmos er toen bij stond, van alles zien over jouw ziel en hoe deze in dit leven besloot te reïncarneren. Reïncarneren, ja. Zij gelooft heilig in vorige levens, en dat elke ziel dus een levensles heeft om te vervullen. Haar specialiteit noemt ze ‘het helen van de ziel’. Dat klinkt ingewikkeld, maar blijkt het niet te zien als Danielle Paige het je persoonlijk uitlegt. ‘Ik doe niet aan voorspellingen zo van: je gaat dan en dan trouwen. Natuurlijk hebben mensen vrije wil, bewandelen hun eigen levenspad. Ik zie de birth chart als de samenstelling van je ziel. Zo kom je erachter wie jij bent, waar je vandaan komt, naartoe gaat in dit leven en je kunt gewoontes die er diep ingesleten zijn leren doorbreken.’ Vervelende gewoontes die je maar blijft herhalen? Dat herkent vast iedereen.

Van je Zuidelijke naar Noordelijke Maanskop

Zoals al eerder aangehaald, is je sterrenbeeld niet bijster veelzeggend. ‘In wezen zegt de Zuidelijke Maansknoop veel meer over wie jij bent – die staat in jouw geval dus in Schorpioen.’ Ze moet lachen: ‘Je bent een no bullshit-persoon, kan dwars door mensen heen kijken, en bent absoluut niet van de small talk.’ Vooral met dat laatste slaat ze de spijker op zijn kop. Healing Paige omschrijft de Zuidelijke Maansknoop als de ‘vibratie die heel natuurlijk voor je ziel aanvoelt, wie jij bent in de kern, zie het als een extra sterrenbeeld.’ Mijn ziel heeft er daarbij voor gekozen om in dit leven het sterrenbeeld Maagd aan te nemen, omdat die energie mij in dit leven zou kunnen helpen. ‘De Maagd is er om orde te schoppen, te editen, gezondheid te brengen.’ Het is daarbij niet de bedoeling dat je in je comfortzone blijft hangen, maar dat je ziel ontwikkelt, groeit. Dat doe je door naar je Noordelijke Maansknoop te bewegen, die in mijn geval in Stier staat. Healing Paige licht toe: ‘De Schorpioen leeft in haar hoofd (helemaal mij) en kan in één keer al haar schepen achter zich verbranden om als een fenix uit de as te herrijzen. De stier leert je meer in je lichaam te leven, in het hier en nu. Jouw les draait bovenal om eigenwaarde, houden van jezelf.’ Herkenbaar. Zo’n transformatie gaat weliswaar niet over één nacht ijs, en gelukkig maar. ‘Daar doe je zomaar 150 jaar, je hele leven, over.’ Grappig dat Healing Paige gelooft dat mijn generatie tot 150 jaar oud zou kunnen worden; iets wat ik in een eerder Vogue-interview met futurist Sophie Hackford van Wired ook heb besproken. Zij wijst weliswaar op deze levensspanne vanuit haar kennis als technologisch toekomstexpert, werkend voor onder meer NASA.

Dertigste verjaardag

Nog een ontdekking: ik blijk op net het juiste moment in mijn leven bij Healing Paige aan te kloppen. Danielle vertelt: ‘Zo tussen je 30e en 35e levensjaar begin je te veranderen, dan begint de energie van de Noordelijke Maansknoop als het ware aan je te trekken.’ Het is een levensfase waarin velen aan zichzelf beginnen te twijfelen, en dat zou dus zomaar hierdoor kunnen komen. ‘Het wordt dan tijd aan te koersen op je Noordster.’ De maan staat in deze altijd voor het verleden, het karma uit je verleden dat je in dit leven hoopt op te lossen. Zelf heb ik volgens Paige karma te helen op het gebied van familie, die ik in vorige levens regelmatig ben verloren. Mijn ‘bindingsangst’ zou daaruit voort zijn gevloeid.

Kate Kelton

Keerpunt

Voor Danielle Paige zelf stond haar leven ook volledig op zijn kop toen ze de 30 bereikte: ‘In die tijd had ik je bovendien voor gek verklaard als je mij had verteld dat ik later als astroloog en spiritueel ziener aan de slag zou gaan.’ Voorheen werkte ze naar eigen zeggen ‘bij een van de beste architectenbureaus wereldwijd’. Toch was ze doodongelukkig. Als klap op de vuurpijl verliet haar vriend, met wie ze al jaren samen was, haar letterlijk op haar dertigste verjaardag tijdens een vakantie in Frankrijk. ‘Na 12 jaar op mijzelf moest ik ineens weer bij mijn ouders gaan wonen, Boston verlaten en terug naar Los Angeles.’ Het was, volgens haar, het pad dat ze moest bewandelen om haar levensdoel te vinden. ‘Hoewel niemand mij geloofde en ik in het begin ook dacht gek te zijn geworden, werd me langzamerhand duidelijk dat ik astrologie zou gaan toepassen om mensen te helpen hun ziel te doorgronden, zodat ze een beter en gelukkiger leven kunnen leiden hier op Aarde.’ Terwijl je overal astrologen kunt vinden, (zoals Vogue’s huisastroloog die elke maand de horoscoop op de laatste pagina van ons magazine optekent) heeft Danielle Paige haar eigen specialisatie. ‘Wat ik doe is deels kennis (astrologie als een mystiek en eeuwenoud ambacht) maar ik krijg ook berichten door van “boven” speciaal voor de ziel van degene bij wie ik een reading doe. Ik gebruik intuïtie en mijn zesde zintuig als ook logica en kennis in astrologie, waarin ik mijzelf jarenlang heb getraind, als ik met een cliënt werk.’

Van virtuele maancirkel tot healing

Mocht je een sessie bij Healing Page willen boeken dan kan dit op haar website. Naast verschillende readings geeft ze ook virtuele maancirkels (aanrader – het is een soort begeleide meditatie, maar dan diepgaander) en is het leuk om haar te volgen op Instagram. Ze is overduidelijk een feminist, die gelooft in sisterhood, een hopeloze romanticus die gul met liefdesadviezen strooit, maar tegelijkertijd is ze ook heel geestig. Danielle neemt zichzelf vooral niet te serieus. Deze zomer organiseert Healing Paige zelfs een spirituele retreat in Griekenland. Helaas was deze razendsnel uitverkocht, maar houd vooral haar social media in de gaten voor updates.