Waarom we allemaal R. Kelly's concert in Amsterdam moeten boycotten

Laten we het R. Kelly concert in Nederland boycotten.

Performance, Music artist, Entertainment, Music, Performing arts, Talent show, Singer, Event, Singing, Musician,
Getty Images

Update 14/01: inmiddels zijn er verschillende petities gestart tegen het concert van R. Kelly in Amsterdam, zo meldt het AD.nl. Zo heeft deze petitie inmiddels meer dan 1000 handtekeningen verzameld.

In juli 2017 schreef journaliste Clarice Gargard al een opinie-stuk over R. Kelly voor Vogue.nl. 'We kennen een lange traditie van misdragende mannen met macht die zich zelden hoeven te verantwoorden voor hun gedrag,'zo schreef zij anderhalf jaar geleden. Tot nu toe is R. Kelly nooit veroordeeld voor de ernstige beschuldigingen van verkrachtingen en lichamelijk, mentaal en seksueel geweld jegens vrouwen en minderjarigen. De zesdelige documentaire Surviving R. Kelly die deze week op de Amerikaanse televisie verscheen heeft hier na ruim 25 jaar verandering in gebracht. Dinsdag werd in een persconferentie aangekondigd dat de Amerikaanse staat Georgia een strafrechtelijk onderzoek naar hem is gestart.

In het licht van de nieuwe documentaire en zijn strafrechtelijke vervolging naar aanleiding van deze documentaire, schrokken we ons rot bij het lezen van het artikel 'Omstreden R. Kelly in april naar Amsterdam' op Parool.nl. De krant meldt dat de R&B zanger 20 april optreedt in concerthal The Box, en dat de kaartverkoop zaterdag van start gaat. 'Het is concert is pikant', zo luidt het artikel. Dat lijkt me nogal een understatement.

Als er mensen zijn die Cara Delevingne ontvolgen (ruim 50.000 mensen!) wegens een kritische post over de zanger, dan zijn er in Nederland vast ook mensen die een kaartje kopen om een concert van deze man bij te wonen. Daarom bij deze een oproep: doe het niet! Boycot dit concert! Als je vrienden hebt die er ‘voor de grap’ toch heen willen gaan, ontmoedig ze dan. Als je mensen in je omgeving hebt die zeggen dat ze de muziek los van de persoon zien, reageer dan in de woorden van Delevingne met: 'Stop met kunst van de kunstenaar te scheiden. Ook al heeft de man de stem van een engel, dat betekent niet dat hij er ook een is.'

John Legend, een van de artiesten die in de documentaire Surviving R. Kelly verschijnt deelde op Twitter: 'Tegen iedereen die me zegt hoe dapper ik ben om in de docu te verschijnen, het voelde helemaal niet als een risico. Ik geloof deze vrouwen en geef geen ene fuck om het beschermen van een serie-kinderverkrachter. Makkelijke beslissing.'

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Mocht je toch nog twijfelen, en de drang voelen te schuifelen op de openingstune van 'Ignition', lees dan alsjeblieft nog eens deze woorden van Clarice Gargard:

'Het is niet enkel door de rijkdom van deze mannen waardoor ze met van alles wegkomen. Geld brengt je ver maar geeft je geen absolutie. Dat doen wij door hun albums te blijven kopen, films te kijken en ze prijzen uit te reiken.' En dus door kaartjes voor hun concerten te kopen. Lieve Vogue lezer, boycot R. Kelly in Amsterdam, neem je verantwoordelijkheid, want 'door onze collectieve morele en culturele verantwoordelijkheid te verloochenen' is de boodschap aan jonge meisjes dat seksueel geweld ok is, mits de liedjes van de dader maar dansbaar genoeg zijn.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Opinie