Gaan met die maan: dit zegt je maanteken over jouw persoonlijkheid

Astroloog Lisa Stardust legt uit aan Vogue hoe je je maanteken bepaalt en hoe je deze kunt gebruiken om jezelf beter te leren kennen.

Al in de oudheid maakten filosofen al een link tussen mentale toestanden en de fasen van de maan. En ook al gelooft niet iedereen erin, toch wordt de maanfilosofie van generatie tot generatie doorgegeven. Ook in de literatuur wordt de maan vaak gebruikt om passies en emoties aan te duiden, vooral onder vrouwen. Binnen de astrologie wordt dan ook veel gebruikt gemaakt van het maanteken – het sterrenbeeld waar de maan doorheen ging op het exacte tijdstip van je geboorte – om gedrag en emoties te ontcijferen.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Betekenis van je maanteken

Je maanteken is een van de belangrijkste onderdelen van je astrologische profiel: het vertegenwoordigt je emotionele kant, je gevoelens, intuïtie en herinneringen. Het bepaalt hoe je met relaties in je leven omgaat en hoe je met mensen communiceert. Het is van belang om jezelf te leren kennen en op een intiem niveau te leren begrijpen. Daarom is het belangrijk om eerst achter je maanteken te komen. Dat doe je hier. Weet je wat jouw maanteken is? Lees dan verder wat dat voor jou betekent.

Dit zegt jouw maanteken over jou

Ram

Rammen worden vooral beïnvloedt door Mars. Een echte ram is over het algemeen agressief, impulsief, gepassioneerd en prikkelbaar. Ze willen dat anderen hun behoeften op een intuïtief niveau begrijpen, zelfs als ze hun eigen gevoel niet duidelijk kunnen uiten. Op een slechte dag kan de Ram temperamentvol en defensief zijn. Maar op een goede dag kunnen ze geweldige emotionele probleemoplossers zijn, goed zijn in het geven van adviezen en nemen ze risico’s binnen de liefde.

Stier

De stier laat zich beïnvloeden door Venus (de godin van liefde, sociale genade, luxe en geld). De stier is sensueel en artistiek, vriendelijk, gracieus en loyaal aan degenen van wie ze houden. En ja, ze genieten volop van de fijnere gevoelens in het leven. Dit betekent dat 'eet, drink en wees vrolijk' het motto is van de maanstier.

Tweelingen

Tweelingen begrijpen hun innerlijke gevoelens het meest door ze uit te spreken. Ze zijn vaak emotioneel slim vanwege hun vermogen om hun gevoelens te rationaliseren (nadat ze er een lange discussie over hebben gehad om duidelijkheid te krijgen). Omdat ze het enige sterrenbeeld zijn met een levenspartner in het stelsel, zijn tweelingen relatiegericht en willen ze zaken uitwerken om hun relaties en vriendschappen te behouden.

Kreeft

De maan is de natuurlijke heerser van de kreeft. De kreeft handelt uit gevoelens, intuïtie en herinneringen. Kreeften houden dan ook van een goede portie nostalgie. Een kreeft kan situaties en mensen goed vanuit verschillende kanten bekijken. Ze klampen zich vast aan degenen bij wie ze zich veilig voelen en vluchten uit situaties waarin ze dat niet doen. Kreeften gebruiken hun scharen en schelpen om zichzelf te beschermen tegen omgevingen die hen uit hun element halen.

Leeuw

Go big or go home. Leeuwen zijn zorgzame mensen met een groot hart die hun genegenheid graag op de grootste manieren tonen. Ze geven anderen graag cadeautjes, en tonen graag hun waardering voor degenen die hen steunen. De leeuw neemt graag de leiding en staat graag in het middelpunt van de belangstelling. Als iemand op het ego van de leeuw trapt, zullen ze brullen en weglopen. Als mensen ze liefde geven, blijven ze lang trouw.

Maagd

Maagden worden geregeerd door Mercurius en zijn van nature analytisch. Ze zijn meelevend, geduldig en eerlijk. Als ze echter emotioneel naar de rand worden geduwd, exploderen (of imploderen) ze. Het goede nieuws is dat maagden zich snel uit drama kunnen bevrijden. Ze zijn kritisch en kieskeurig en stellen zichzelf hoge eisen. Dat verwachten ze dan ook wel van de mensen om zich heen.

Weegschaal

De weegschaal ervaart een evenwichtig leven door middel van gezelschappen. Als toegewijde en liefdevolle partner gebruiken ze hun charme en humor om hun gevoelens te uiten. Ze verwennen hun dierbaren graag met cadeautjes en lekker eten. Aangezien een weegschaal het enige sterrenbeeld is dat geen levend wezen is, betekent dat dat ze soms kritisch, rationeel en minder emotioneel zijn.

Schorpioen

De schorpioen wordt beïnvloed door Mars en Pluto. Dit betekent dat ze een intuïtieve, intense, vraatzuchtige en opvallende energie aannemen. Bekend om hun diepe, broeierige aard, dragen schorpioenen vaak een pokerface. Schorpioenen verbergen namelijk graag hun echte emoties, terwijl deze vaak diep gaan. Ze laten mensen in hun hart komen als ze er zeker van zijn dat ze hen volledig kunnen vertrouwen.

Boogschutter

De Boogschutter wordt als een geluksvogel beschouwd, aangezien deze wordt geregeerd door de optimistische Jupiter. Ze begeven zich graag in exotische en spannende situaties en houden van filosofische intellectuele gesprekken. Boogschutters houden over het algemeen ook van reizen en nieuwe plekken ontdekken. Uitgerust met een wapen zal de boogschutter dan ook, eenmaal geprovoceerd, van zich afbijten om zichzelf te beschermen.

Steenbok

De steenbok vraagt ​​geduld en volharding van zichzelf en de mensen om zich heen. Beïnvloedt door Saturnus, gebruiken de hardwerkende steenbokken hun vasthoudendheid om hun doelen te bereiken. Succes is van het allergrootste belang omdat ze hun innerlijke zelf zien door middel van aardse herkenning. Door hun no-nonsense houding nemen ze het leven erg serieus. Het is voor steenbokken dan ook erg belangrijk om te genieten van dingen die leuk en ontspannend zijn.

Waterman

Ook de waterman laat zich regeren door Saturnus, en daarnaast ook door Uranus. De waterman houdt van verkennen en van onafhankelijkheid. Ze zijn van nature de voorloper en gebruiken hun unieke en eigenzinnige inzichten om dezelfde soort mensen te ontmoeten. Ze kunnen soms emotioneel afstandelijk zijn en nemen met name afstand van mensen die zich niet vasthouden aan hun manier van denken. Ze omringen zich graag met sterke mensen.

Vissen

Vissen worden beïnvloed door zowel Jupiter als Neptunus. De vis denkt veel na, is creatief en sentimenteel van aard. Vissen zijn gevoelig en empathisch, en kan zich makkelijk in anderen verplaatsen. Dit kan soms innerlijke tegenstrijdige gevoelens creëren. Vissen moeten leren om emotionele fantasie te scheiden van de werkelijke realiteit, om een echt gelukkig leven te leiden.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Opinie