Waarom het niet aan het volk is om Buckingham Palace te 'educaten' over diversiteit

Terwijl we de stap naar een moderne monarchie graag applaudisseren, maakt Buckingham Palace ook met dit besluit een grove fout.

Dat prins Harry en Meghan Markle's tell all-interview met Oprah Winfrey veel indruk op het Brits koninklijk huis maakte, blijkt uit het nieuwe diversiteitsbeleid dat de royals binnenkort hopen in te voeren. Klinkt als een forse stap in de juiste richting. Maar, helaas zitten er nu al heel wat haken en ogen aan het initiatief van Buckingham Palace.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Zorgwekkende opmerking over Archie's huidskleur

Toen Meghan Markle tijdens haar twee uur durende interview met Oprah Winfrey vertelde dat er tijdens haar zwangerschap zorgen waren over de huidskleur van Archie, vielen we allemaal even stil. 'Who is having that conversation?', vroeg de talkshowhost aan de voormalige hertogin. Een antwoord op die prangende vraag kregen we helaas niet. Want zowel Meghan als Harry nemen, na al hetgeen wat hun door the firm (de naam die Meghan Markle geeft aan het bedrijf dat de koninklijke familie draaiende houdt, red.) en de Britse pers is aangedaan, de koninklijke familie nog steeds in bescherming. Toch was deze opmerking met een racistische ondertoon een belangrijke factor voor de beslissing om te verhuizen naar de Verenigde Staten. Een leven waarin Archie niet dezelfde behandeling als zijn neven en nichten zou krijgen, was voor Harry en Meghan geen optie.

Een diversiteitsbeleid klinkt natuurlijk als muziek in de oren, totdat we de kleine lettertjes lezen

Op weg naar een moderne monarchie

De bekendmaking van deze opmerking over Archie's huidskleur is het Britse koningshuis niet in haar koude kleren gaan zitten. Of ze niet hadden verwacht dat Meghan en Harry openlijk zouden praten over het onderliggende racisme dat in de opmerkingen over Archie en Meghan schuilt? Waarschijnlijk niet. Of ze bereid zijn om er iets aan te doen? Blijkbaar. Zondagavond meldden verschillende Britse media outlets dat Buckingham Palace druk bezig is met het moderniseren van de monarchie. En dan specifiek op het gebied van diversiteit. De NOS meldt dat er 'vergevorderde plannen zijn om het paleispersoneel te attenderen op hun vooroordelen en ervaringen binnen de paleismuren.' Ook zou het koningshuis opzoek zijn naar betere manieren om zaken waarbij diversiteit een rol speelt, af te handelen.

Dat klinkt natuurlijk als muziek in de oren. Totdat we de kleine lettertjes lezen en ontdekken dat het Britse koningshuis hiervoor een beroep wil doen op etnische minderheden, gehandicapten en de LHBTI-gemeenschap. Met andere woorden, het is de taak van de gemarginaliseerde groepen om de Britse royals te informeren over hun tekortkomingen en daar schuilt juist het probleem.

Educate jezelf

'Maar dat klopt niet', moet toch wel een van de eerste gedachten zijn die in je opkomt als je leest over het beroep dat de monarchie doet op deze gemarginaliseerde groepen. Want wie oplet tijdens discussies en gesprekken over Black Lives Matter, feminisme en het toenemende geweld tegenover de Aziatische gemeenschap, heeft al snel door dat het niet gepast is om een gemarginaliseerde groep om tekst en uitleg te vragen. Vooral omdat het simpelweg niet klopt dat een onderdrukte groep aan zijn onderdrukker moet uitleggen wat er mis gaat in de maatschappij. Maar ook omdat deze gemarginaliseerde groepen vaak druk bezig zijn met overleven in een maatschappij die hun bestaan als minder ziet. Wie echt wil weten hoe en waarom gemarginaliseerde groepen moeten lijden onder kapitalisme en monarchieën, duikt in de geschiedenisboeken en sluit zich aan bij organisaties die zich inzetten voor gelijkheid.

Een opmerking over Archie's huidskleur had in een diverser paleis het daglicht niet gezien

Meer dan een diversiteitstraining

Een betere oplossing zou dus zijn, dat de Britse royals hun inkomsten gebruiken om diverser personeel aan te nemen. Meer kleur, verschillende afkomsten en verschillende seksuele oriëntaties op het paleis, resulteert waarschijnlijk in een paleis waarbij het duidelijk is dat bepaalde onderwerpen en uitspraken not done zijn. Een opmerking over Archie's huidskleur had in een diverser paleis het daglicht niet gezien. Wellicht zouden Meghan en Harry dan meer steun ontvangen, wellicht zouden ze dan nog steeds in het Verenigd Koninkrijk verblijven.

Een Buckingham Palace waarop iedereen rekening houdt met elkaars komaf en seksuele oriëntatie, is niet te bereiken met een aantal diversiteitstrainingen. De enige manier waarop het paleis de komende jaren niet langer meer antwoord hoeft te geven op de vraag, 'Zijn jullie een racistische familie?', is door haar daad bij haar woord te voegen. En door een diverser personeel, op verschillende posities, aan te nemen.

Shop Vogue's Fashion Favorites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle