Deze vijf voornemens zou de 'Sex and the City'-cast moeten overwegen voor hun reboot

Denk alleen al aan een kennismaking met het begrip 'praktische mode'.

drie hoofdrolspelers van sex and the city
Sex and the City

Zeg je 90's popcultuur, dan zeg je Sex and the City. De serie veranderde de wereld op talloze vlakken, van mode tot de blik op vrouwelijke seksualiteit. Dat de New Yorkers terugkeren voor een reboot is voor velen dan ook fantastisch nieuws – al sinds het uitkomen van de laatste film smeken fans om een vervolg. Vraag blijft: hoe wordt de serie, die afstamt uit de vorige eeuw, vormgegeven met de huidige tijdsgeest in het achterhoofd?

Sex and the City-reboot

Het spreekt voor zich dat bepaalde zaken niet op dezelfde manier zullen terugkeren. Er zijn (terecht) talloze artikelen geschreven over scènes die vandaag de dag niet meer door de beugel zouden kunnen, zoals dat helaas voor praktisch alle populaire series uit die tijd geldt. Ondertussen hoopt Vogue dan ook dat er juist dingen worden toegevoegd: van het bezitten van een paar sneakers tot diversere castleden. Een serie die voor die tijd op zoveel vlakken wél vooruitstrevend was heeft bijna de plicht om te moderniseren, en zal dat ongetwijfeld ook doen. Daarom: alvast vijf goede voornemens voor de reboot, die we hoe dan ook in één adem zullen uitkijken.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 De mode
sarah jessica parker in 1998 in new york
Ron Galella / Sex and the City

Sex and the City (SATC) werd deels zo groot door de looks: Carrie liep al in een croptop toen Bella Hadid nog niet eens geboren was, en de tutu – eerder vooral geassocieerd met theater – maakt nog stééds een opleving door. Uiteraard waren er ook ensembles die we liever in dat tijdperk achterlaten (haar terugkerende bontjas en minder geslaagde smaak in hoeden, om maar wat op te gooien), maar aan het einde van de dag wisten weinig series mode zo knap te vieren.

Dat neemt niet weg dat we bij de reboot op een handjevol andere stijlkeuzes hopen. We zijn nu tien jaar verder, en weten dat een vrouw de wereld ook zonder hakken kan trotseren. En áls daar al voor gekozen wordt, mag de maker best eens iemand anders dan Manolo Blahnik zijn – Sex and the City is juist ook het perfecte platform om niet alleen witte, maar ook black-owned labels te steunen. Verder gunnen we de New Yorkers comfort: vervang die miniclutches bijvoorbeeld eens door een grote tas à la Jacquemus, want er moeten laptops vervoerd worden. Verder zien we Carrie graag in een look van The Row én met bangs, want wat is anders het punt van een nieuw seizoen?

2 Inclusievere cast
screenshot uit sex and the city
Sex and the City

De populaire 90's serie was niet alleen overwegend wit, maar – in de zeldzame scènes díe er waren met mensen van kleur – ook behoorlijk stigmatiserend van aard. Zo maakte Vice voor een artikel een confronterende optelsom: van de 108 mensen die de vrouwen gedurende de seizoenen hebben gedate, waren er maar drie (!) van kleur.

Sex and the City staat daarin niet alleen – veel klassieke series uit de jaren negentig, zoals Friends en Gilmore Girls, waren net zo wit. Waar dergelijke shows echter geen reboot krijgen, heeft SATC nu de kans om met een realistischere afspiegeling van de samenleving op de proppen te komen. Gossip Girl geeft wat dat betreft het goede voorbeeld: hun cast is dit seizoen veel diverser.

3 Filmlocaties
locaties sex and the city
Sex and the City

Wie fan is van de serie, weet dat er een populaire tour in New York omtrent de filmlocaties bestaat. Na het nieuwe seizoen wordt die route ongetwijfeld weer uitgebreider. Ook daar ligt een mooie kans: waar SATC eerder gevuld werd door cupcakestores en high end boetieks, zouden we in 2021 graag hedendaagsere (en, mogen we zeggen, realistischere) locaties zien: denk aan de beste vintagewinkel van de stad, of een lokale markt met kakelverse groenten en fruit. Hebben wij weer wat inspirerend materiaal voor een reisgids New York, mocht de tijd ooit weer daar zijn.

4 LGBTQ+ representatie
stanford en carrie in sex and the city
Sex and the City

Series als Euphoria en Sex Education zijn vandaag de dag niet voor niks zo geliefd: de nieuwe generatie heeft behoefte aan representatie op alle vlakken, waaronder die van de LGBTQ+ gemeenschap. En hoewel Sex and the City gelukkig niet uitsluitend om hetero's draaide (denk alleen al aan de fantastische Stanford!) werden deze karakters wél onnodig in een stereotype gegoten. In de reboot mogen begrippen als power lesbians dan ook echt de laan uit worden gestuurd, zodat het progressieve karakter van de show – op andere vlakken brak SATC immers talloze taboes – correct én krachtiger onderstreept wordt.

5 Niet alléén maar materialisme
big en carrie uit sex and the city
Sex and the City

Sex and the City stamt af uit een tijd waarin mindfulness nog maar mondjesmaat een ding was. Toch denken we dat juíst deze vrouwen baat zouden hebben bij een beetje meditatie of yoga: wellicht zou Carrie haar deadlinestress dan niet bestrijden met nog meer cosmopolitans, en vindt Miranda rust in haar drukke advocatenbestaan. En tuurlijk: we houden juist van deze serie door de avontuurlijke levenswijze van de New Yorkers, maar in 2021 weten we dat 'bewust' en 'spontaan' elkaar niet hoeven uit te sluiten.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Opinie