Vogue
De Azoren: de meest exotische Europese droombestemming

cultuur / Places

De Azoren: de meest exotische Europese droombestemming

Datum
Auteur
Yeliz Cicek
Condé Nast Traveller

De negen kleine groene stipjes in de grote Atlantische Oceaan, links naast Portugal, vormen de Azoren, een archipel. De overweldigende natuur, ruig diepblauw zeewater, uitgestrekte stranden en slaperige vissersdorpjes maken van deze Portugese eilandengroep een droombestemming, fotogeniek en dramatisch. Vergeet Costa Rica of Bali, dit onontdekt stukje Europa verdient een eerste plek. Psssst, niet verder vertellen.

São Miguel

De Azoren bestaat uit negen kleine eilanden, met als grootste en meest toegankelijke eiland São Miguel. En daar wil je slapen, want op dit eiland zijn veel mooie boutique hotels te vinden zoals Furnas Boutique Hotel, een slaapplek en spa, met thermale baden. Door de vulkanische oorsprong zijn er op de Azoren veel natuurlijke warmwaterbronnen te vinden en is het dorp Furnas de perfecte plek om tot rust te komen. Dompel je onder in een bubbelend modderbad en drijf úren in een hot spring. Op dit eiland zijn ook fantastische restaurants te vinden, onder andere in hotels zoals Hotel Azor (met waanzinnig rooftopbar), of in het pittoreske Ponta Delgada, de ‘hoofdstad’. Een favoriet is Anfiteatro, het restaurant waar culinair geëxperimenteerd wordt met voornamelijk lokale producten en dagverse vis uit de Atlantische Oceaan.

Furnas Boutique Hotel

Surfscene

Op de Azoren wordt ook gesurft, namelijk op Santa Barbara Beach. De woeste golven en het ongerepte zwarte strand is geliefd onder surfers. Azores Surf Center helpt je op je surfplank en leert je de kneepjes van het vak. Vanaf het water valt pas echt op hóe intens groen het eiland is. Is het een filmset? De wereld onder water is minstens zo magisch als boven. Geen wonder dat deze utopie ook duikers aantrekt. Als je geluk hebt zie je dolfijnen en walvissen in het water dobberen en spot je onderwater kleurrijke vissen.

Convento de São Francisco

Rij aan het einde van een dag op zee naar Vila Franco du Campo, een klein vissersdorpje waar veel boten hun tocht eindigen en kajakkers aanmeren voor verse vis bij knusse restaurants. Neem onderweg een kijkje bij Convento de São Francisco, een oud magisch klooster gevestigd in een gerenoveerd 17e-eeuws Franciscaans gebouw. De kamers zijn smaakvol ingericht, met knusse hoekjes waar je een boek leest met een goed glas wijn en een kaasplankje met kaas van buureiland São Jorge. Als je moe bent, boek je hier een comfortabele kamer.

De levendige surfscene op Santa Barbara Beach

Hiken

Vergeet niet je wandelschoenen mee te nemen, want hiken is populair op de Azoren. Een tocht door de bergen is zeker de moeite waard. Het groen doet denken aan een Zuid-Amerikaans regenwoud, zoals in Costa Rica, rijk met smaragdgroene exotische planten. De fanatieke wandelaar kan hier zijn hart ophalen. En neem je fotocamera mee, want eenmaal op een (letterlijk) hoogtepunt maakt ‘ie overuren. De warmte, de eindeloze kustlijn en het uitzicht take your breath away.

Ontsnap aan de cliché kerstgekte met deze paradijselijke plekken in eigen land

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten