Vogue
Het zusje van Hotel New York in Rotterdam krijgt een "zwevend" zwembad

cultuur / Places

Het zusje van Hotel New York in Rotterdam krijgt een "zwevend" zwembad

Datum
Auteur
Door de redactie
Team V Architectuur

Wie fan is van het beroemde hotel New York in Rotterdam zal blij zijn met de komst van een zusje. De bouw van het 17e hotel van Westcord Hotels is vandaag aangekondigd. Hotel Chicago, de naam van het nieuwe hotel, wordt verwacht op de Wilhelminapier mét een zwevend zwembad dat tussen de twee gebouwen zal 'hangen'. 

Hotel Chicago

Hotel Chicago krijgt 182 hotelkamers verdeeld over twee gebouwen van vijf en acht verdiepingen waarbij het zwembad van 25 meter de showstopper wordt. Het zwembad zal een transparante bodem hebben, en tussen twee gebouwen in komen te liggen. Onder het zwembad zal een terras worden gebouwd, dat uitkijkt op de onderkant van het transparante zwembad, voor een spectaculaire view. Er zijn ook plannen voor een wellnessgedeelte en een dakterras, om de drukte van de stad te ontvluchten. 'Hoe geweldig is het als je van de ene naar de andere toren kunt zwemmen en om je heen de rest van de pier ziet', zei architect Annette Bos bij de presentatie van de plannen in Hotel New York aan AD

Team V Architectuur

Opening

Hotel Chicago wordt het derde hotel in Rotterdam voor de hotelgroep. Het hotelimperium van de Hollandse Harry en Jennifer Westers heeft naast deze nieuwkomer al succesvolle voorlopers als Hotel New York en ss Rotterdam. De opening van het hotel wordt in 2021 verwacht. 

De beste plekken voor een dag in Amersfoort

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten