Vogue
Hoe deze Amsterdamse brunchplek uitgroeide tot bakermat van hipheid in de hoofdstad

cultuur / Places

Hoe deze Amsterdamse brunchplek uitgroeide tot bakermat van hipheid in de hoofdstad

Datum
Auteur
Zoe Rosielle
Gs

Een paar jaar geleden kende enkel de ware brunch aficionado Gs, een klein brunchrestaurant verstopt in de Goudsbloemstraat in de Jordaan. Inmiddels verzamelt tout hip Amsterdam zich in het weekend in één van de vier vestigingen, waar een plekje bemachtigen moeilijker is dan op zondagmiddag stressvrij de IKEA doorkomen.

Oprichters George Haddad (32) en Rens van Mackelenbergh (31) ontmoetten elkaar acht jaar geleden op een van de fameuze Halloween feestjes bij George thuis, waar een bromance ontstond tussen de van origine Canadese ex-banker George en globetrotter Rens die – toevallig! – in Canada het levenslicht zag. Op een fietstochtje door Amsterdam kwamen de twee op het idee om de internationale brunchcultuur naar Nederland te halen en ‘een plek te creëren die we misten in Amsterdam, een plek waar je in het weekend met je vrienden kan gaan hangen,’ aldus Rens.

Gs oprichters Rens van Mackelenbergh en George Haddad.

Wat is het geheim? Ja, ze hebben een lekkere brunchkaart (ik raad de Benny Caliente en Boozey Pancakes van harte aan), en de maar liefst twaalf verschillende soorten bloody mary (probeer de Slutty, afgetopt met een oester) zijn precies zoals ze moeten zijn. Maar het geheim van Gs zit hem niet in het menu. Bij Gs wordt er op de hiphop soundtrack (Drake, op repeat) ouderwets geflaneerd, zij het in je chillste weekendpak en tofste sneakers. Een home away from home, maar dan wel eentje afgeladen met je coolste vrienden, en de gehele Gs mini-familie. Denk Olivia Lonsdale, dj Vic Crezée, Manuel Broekman en Pepijn Lanen gezamenlijk aan de eggs benedict. Die laatste – Pepijn, niet de eggs – vond het overigens zo leuk bij Gs dat hij nu mede-eigenaar is geworden.

Eén van de twaalf soorten bloody mary's die Gs' brunchkaart rijk is.

Inmiddels is Gs uitgegroeid tot een waar begrip in de hoofdstad, met sinds twee jaar een brunchboot (‘een mini-vakantie in je eigen stad’) en de vorig jaar geopende vestiging in Amsterdam Oost. Voor iedereen die na een lome brunch eigenlijk helemaal niet naar huis wil zijn er nog de Gs clubavonden (een keer in de twee maanden) in de Bitterzoet. En sinds deze week is de eerste Gs bar geopend in de Amsterdamse Pijp, waardoor je helemaal geen reden hebt om ooit nog naar huis te gaan. Rens: ‘De Gs bar is twee jaar in the making geweest. We wilden een bar opzetten waar we een drankje konden doen, voor het uitgaan, een soort pre-drinking, en dan met z’n allen de nacht in.’ Waar dromen de heren nog van? ‘In Oost willen we een groot terras openen, en we willen de tweede verdieping op de Goudsbloemstraat open gooien voor publiek. Maar verder willen we dit jaar geen andere vestiging openen, zodat als je tien keer bij ons komt eten, je tien keer dezelfde kwaliteit, service en bloody mary’s krijgt.’ Amen.

De brunchboot kreeg recentelijk een Drake upgrade.

Gs Jordaan (Goudsbloemstraat 91) & Gs Oost (Linnaeusstraat 88) vrij-za 10:00-16:00 uur, Gs bar (Ferdinand Bolstraat 158). De Gs brunchboot vertrekt negen keer per week op vrijdag, zaterdag en zondag vanaf de Keizersgracht 198 om 10.00, 12.00, en 14.00 uur. Ook zijn alle locaties beschikbaar voor private en corporate events variërend van 15-55 personen.

3 onvergetelijke zomerse retreats waar sport en relaxen hand in hand gaan

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten