Waterkerssoep boordevol vitamine C om bij te komen van PRIDE

Dit recept helpt je door de day after.

waterkerssoep-recept-pride
Yo-kaw Pat

Vandaag vieren we diversiteit weer groots in Amsterdam met een botenparade. Ik ga zelf met Ivania Carpio meevaren op de 'Orange is the New Black'-boot, reuze spannend voor iemand die liever grote menigtes ontwijkt.

Om de LGBTI community te eren heeft Weekday een serie T-shirts ontwikkeld waar de kleuren en betekenissen geïnspireerd zijn op de allereerste regenboogvlag, ontworpen door Gilbert Barker in 1978 in San Francisco. Ik heb groen toegestuurd gekregen, wat symbool staat voor natuur en hoewel ik van nature niet deel uitmaak van de LHBTQIA+ community draag ik graag bij aan de zichtbaarheid en normalisering van diversiteit in de wereld. Met alle mooie creative mensen om mij heen vergeet ik vaak hoe bijzonder het is dat wij zonder vooroordelen of kleur te zien met elkaar in alle vrijheid samenleven. Onze vriendschappen zijn niet gebaseerd op gender, seksualiteit, geloof of kleur.

Yo-kaw Pat

Buiten de grote steden krijg ik soms ook te maken met vervelende opmerkingen over mijn kledingstijl, vaak over de SM elementen zoals een tuigje of een piercing die ik af en toe draag. Zelfs mijn felroze winterjas wordt in de hoofdstad Amsterdam door werkelijk alle hetero mensen nageschreeuwd, dus kun je nagaan wat twee zoenende vrouwen of mannen voor negativiteit over zich heen kunnen krijgen. Als ik mijn reislustige konijn Opa de hele dag door op straat kusjes geef vindt iedereen dat alleen maar schattig.

Dus lieve mensen, maak er weer een leuk feestje van en houd die feestelijke open blik een jaar lang vast tot de volgende Pride. Laatste tip: maak deze felgroene waterkerssoep boordevol vitamine C na de Pride om je lichaam weer te herstellen van alle toxische invloeden die horen bij een geslaagd feestje!

Yo-kaw Pat

Ingrediënten voor diversiteit:

- Circular Barbell Bralette in zwart: The end lingerie
- Regenboog t-shirt in Groen: Weekday
- Sokken: Balenciaga
- Oorbellen: Topshop

Ingrediënten voor waterkerssoep met ijskruid:

- 1 pak waterkers, gewassen en harde steeltjes verwijderd
- 1 kruimige aardappel, geschild en in blokjes gesneden
- 1 teentje knoflook
- 1 bouillonblokje
- 1 theelepel citroenzest
- 1 theelepel citroensap
- 8-10 radijsjes in dunne plakjes gesneden
- ½ cup rode wijn azijn (witte wijn kan ook)
- ½ cup water
- 1 ½ theelepel zout
- 1 eetlepel suiker
- 2 eetlepels fijn gesneden lente ui
- ½ cup ijskruid blaadjes
- Olijfolie
- Peper en zout

Bereiding:

1. Meng het water, rodewijn azijn, suiker en zout in een kom, roer totdat de suiker en het zout zijn opgelost.

2. Doe de schijfjes radijs in een steriele pot en giet je azijn mengsel eroverheen. Laat minimaal 20 minuten zuren.

3. Los een bouillonblokje op in 500ml kokend water en voeg de aardappel en het witte gedeelte van de lente ui toe.

4. Kook de aardappel zacht, zet je vuur uit, voeg de citroen zest toe en pureer met een staafmixer. Laat 15 minuten afkoelen.

5. Doe de waterkers bij de bouillon en pureer fijn met een staafmixer, breng op smaak met citroensap, peper en zout.

6. Garneer met wat schijfjes ingemaakte radijs, ijskruid, groene lente uit en wat druppels olijf olie. De soep is warm of koud te serveren.

Volg Yo-kaw op Instagram.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van LGBTQIA+