Model Sanne Vloet deelt haar persoonlijke recept voor Kerst thuis in Friesland

Een ideaal gerecht voor tijdens het Kerstdiner met familie.

Advertentie - Lees hieronder verder

De 21-jarige honingblonde beauty Sanne Vloet deelt met Vogue haar favoriete kerstgerecht. Terwijl de Victoria's Secret show doorgaans een Spartaans regime van de modellen vereist, laat het feestseizoen ruimte voor Sanne's lievelingsgerechten. Welke ze niet in haar huidige hometownNew York, maar thuis in Nederland viert. Wat er bij uitstek wordt opgediend in huize Vloet? Als het aan Sanne ligt fondue, fondue en nog eens fondue. Zo wordt het bij de familie in Friesland kaasfonduen geblazen, terwijl haar favoriete dessert uit 'pure chocoladefondue' bestaat. Sanne: 'Daar maak je toch iedereen blij mee? Je kunt er zelf fruit of koekjes in dippen.' Veel overtuigingskracht is hierbij niet nodig. Sanne deelt verder wat haar deze holidays te wachten staat, en dat feestrecept.

Waar en met wie vier je dit jaar Kerst?
'Met Kerst ben ik dit jaar thuis in Friesland met familie. Oud en Nieuw ga ik met Daphne Groeneveld in Zuid-Afrika vieren! Ik kijk heel erg uit naar de quality time met iedereen.'

Waarvan krijg je echt dat thuisgevoel tijdens Kerst?
'Oud-Hollands gourmetten of kaasfondue! Dat is een traditie op Kerstavond en supergezellig. Mijn ouders hebben ook een heel fijne houtkachel. In de winter kan ik daar uren naast zitten. Dat geeft mij echt zo'n winters kerstgevoel.'

Wat is je ultieme kerstrecept?
'Zalm uit de oven, gekruid met dille en gevuld met ricotta, spinazie, mosterd en extra feta. Als bijgerecht: gegrilde pompoen met kaneel en geroosterde spruitjes.'

Ingrediënten:

  • 1 pond graatvrije zalmfilet;
  • 1/2 kopje ricottakaas;
  • 1/2 kopje verkruimelde fetakaas;
  • 1/4 theelepel fijn zeezout;
  • 1/2 eetlepel Dijon mosterd;
  • 1/2 kopje babyspinazie;
  • 1 theepel extra-virgin olijfolie, plus wat extra voor je bakplaat;
  • 1 theelepel gesneden verse dille;
  • 1 theelepel gesneden verse oregano;
  • 1/2 theelepel zwarte peper.
    Advertentie - Lees hieronder verder

    Bereiding:
    Verwarm de oven voor op 220°C. Snij de zalmfilet half open, zonder deze helemaal door te snijden, zodat deze open ligt alsof het een opengeslagen boek is. Draai de zalm om zodat de huid naar boven ligt en leg op een schone snijplank. Mix in een kommetje de feta en ricotta samen totdat het goed gemengd is.

    Kruid de zalm met wat zout en wat peper (niet alles), en verspreid dan de mosterd over de zalmfilet. Leg de helft van de spinazie er bovenop, waardoor je nog 2,5 centimeter tot de zijkant vrij laat. Verspreid de kaasmix bovenop de spinazie, en doe daar de overgebleven spinazie weer bovenop. Begin bij de lange zijkanten en rol de zalm langzaam op en bind samen met speciaal kooktouw als een rollade. Om en om, waarbij je steeds 2,5 centimeter vrij laat.

    Leg de zalm voorzichtig op een met olie ingesprayde bakplaat. Kwast de bovenkant en zijkant van de zalm met olie en kruid met het overgebleven zout en peper. Strooi er dille en oregano overheen. Rooster de zalm totdat deze net goed doorgekookt is; zo 20 minuten. Laat het nog 5 minuten staan en leg het dan op borden, waarna je het kooktouw losknipt en verwijdert.

    Advertentie - Lees hieronder verder
    Meer van Kerst