Aardse paddestoelen en finger limes voor een elegant pastarecept

Vogue's foodie Yokaw deelt haar meest elegante recept voor een overheerlijke pasta.

recept-pasta-paddestoelen-finger-limes
Yokaw Pat

Door alle drukte deze week snak ik vooral naar comfort food, wat ook nog eens prettig is om naar te kijken. Op de wekelijkse markt ontdek ik de prachtige koraalpaddestoel, die een nootachtige maar toch frisse fruitsmaak heeft en die je in kleine mate rauw door je warme eten kan mengen. Een ander kraampje had de laatste finger limes in de verkoop. Finger limes zijn langwerpige limoentjes waarmee je je eten kunt versieren alsof het kaviaar is. Ze hebben een licht frisse, maar toch bijna ziltige smaak. In Australië zijn ze niet aan te slepen.

Advertentie - Lees hieronder verder

Het aardse van de paddestoelen in combinatie met de frisse finger limes inspireerde mij om voor deze week een elegant pastarecept te maken. De ziltigheid haalde ik uit de met inktvis inkt gekleurde pasta en uit de fijngesneden zeekraal. Gecombineerd met een zachte romige limoensaus geeft deze makkelijke pasta een ultiem gevoel van luxe.

Ingrediënten voor luxe

Harten oorbellen Alessandra Rich

Yokaw Pat

Recept voor pasta met limoensaus, zeekraal en finger lime

  • Zwarte pasta, gekookt volgens instructies
  • 500 ml melk
  • 3 eetlepels bloem
  • 40 gram roomboter
  • Zout en peper
  • 1 klein teentje knoflook
  • ½ limoensap en -zest
  • 1 theelepel honing
  • 1 cup zeekraal, fijn gesneden
  • 1 eetlepel koraalpaddestoel, alleen de steeltjes
  • 1 finger lime
    Yokaw Pat

    Bereiding

    1. Smelt de boter op laag vuur en klop met het meel tot een soort deegbal.
    2. Meng met een garde de melk in etappes erbij totdat je een romige witte saus krijgt.
    3. Meng al roerend het sap en de zest van de limoen erbij en doe de teen knoflook erbij.
    4. Breng op smaak met peper, zout en de honing.
    5. Zet je vuur uit er roer de zeekraal door de saus.
    6. Plaats de pasta op een bord met de saus. Garneer met de steeltjes van de koraalpaddestoel, finger lime en eventueel wat extra zeekraal.
    7. Serveer direct.
      Advertentie - Lees hieronder verder

      Volg Yokaw op Instagram.

      Advertentie - Lees hieronder verder
      Meer van Recepten