Trick or treat: Japanse mochi als het ultieme Halloween-recept

Vogue's foodie Yokaw deelt haar favoriete Halloween (trick or) treat.

recept-halloween-japanse-mochi
Yokaw Pat

Het is alweer bijna Halloween en dan staan de verklede kinderen alweer voor de deur voor de nodige traktaties. Dit jaar probeer ik wat origineler te zijn dan de standaard Haribo en Kit-Kats of een teleurstellende mandarijn van plantaardige ouder die het goed bedoeld. Ik ga Japanse mochi uitdelen met sesamvulling. Mochi is een Japans rijstcakeje, gemaakt van fijngestampte kleefrijst met een leuke vulling, zoals ijs of rode bonen. Mijn favoriet is met fijngemalen pinda’s of sesam.

Een gruwelijk feit over deze mochi voor Halloween. In Japan worden er jaarlijks veel Japanners, met name senioren, met spoed naar het ziekenhuis gebracht, omdat zij zich weer eens in een mochi hebben verslikt. In 2014 zijn er zelfs negen doden gevallen door verstikking in een mochi. De Japanse autoriteiten raden dan ook aan om goed op je mochi te kauwen voordat je deze doorslikt of deze in kleine stukjes te snijden. Toch zo onschuldig nog niet, die kleine pastel gekleurde bolletjes!

Yokaw Pat

Recept voor Japanse mochi met sesam

Ingrediënten:

 • ½ cup zwarte sesamzaadjes (bewaar wat extra als garnering)
 • 3 ½ eetlepel honing
 • Aardappelmeel
 • 1 cup zoete rijstmeel
 • 150 gram suiker
 • 300 ml warm water
  Yokaw Pat

  Bereiding

  1. Maal de sesamzaadjes en honing fijn tot een gladde massa in een keukenmachine. Zet apart.
  2. Los de suiker op in warm water en zet op medium vuur. Los al roerende de rijstmeel op in de pan, totdat je een grote bal deeg hebt. Dit duurt ongeveer 5-7 minuten.
  3. Snijd je deeg in 20 stukken en bepoeder je handen en alle oppervlaktes met flink wat aardappelzetmeel om te voorkomen dat je deeg blijft plakken.
  4. Kneed het deeg in een platte cirkel en vul met de sesampasta, vouw weer dicht en rol in hand tot een bolletje.
  5. Bekleed de buitenkant met wat gemalen sesam.
  6. Eet binnen een dag op en bewaar anders nog een extra dag in de ijskast.

   Volg Yokaw op Instagram.

   This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
   Advertentie - Lees hieronder verder
   Meer van Recepten