Fantasievolle koolraapsterren met aardse zoeteaardappelpuree en paddestoelen

Vogue's Yokaw heeft het ideale recept voor de winter.

image
Yokaw Prat

Wat een mens differentieert van dieren is de kunst van verbeeldingskracht. Een gelukkig mens is constant op zoek naar nieuwe prikkelingen van de zintuigen of dat nou te maken heeft met eten, kunst of mode. Nieuwe indrukken geeft iedereen weer de mogelijkheid om verder te fantaseren.

Een nieuwe handtas is leuk, maar reizen naar onontdekte locaties is het ultieme luxe. En laat de ruimte nou net de allermooiste onontdekte plek zijn en het Nasa-account van iedereen favoriet op Instagram. Volgens SpaceX zal de eerste vlucht naar de maan al vanaf Juni in 2019 mogelijk zijn, waarna ruimte tourisme snel zal volgen. Zo spannend, stel je voor dat onze kleinkinderen misschien later op Mars gaan wonen of dat we binnenkort buitenaards leven zullen ontdekken op de planeet Proxima Centauri b.

Advertentie - Lees hieronder verder

Tot die tijd serveer ik maar vooral smakelijke sterren gemaakt van koolraap en andere aardse groentes op een bord, fantaserend over een toekomstige Netflix serie over eten op andere planeten.

Yokaw Pat

Gefrituurde koolraap met zoete aardappel puree en paddestoelen

Ingrediënten:

* ½ kleine stevige koolraap geschild en in dunne plakjes gesneden

* 2 cups Ijskoud tempura beslag

* Olie om in te frituren

* 1 kleine zoete aardappel oranje

* 1 kleine zoete aardappel paars

* Witte azijn

* Lijnzaadolie

* 1 kleine gele ui, in ringetjes gesneden

* 1 kleine rode ui, in ringetjes gesneden

* 1 duimformaat gember, fijn gesneden

* 1 cup berkenzwammen, schoongemaakt

* Soja saus

* Rijstwijn

* Zout en peper

* Neutrale olie

* 1 eetlepel Agar agar poeder

* Sap van 1 limoen

* 2 eetlepels gelei suiker

* ½ cup gepelde edamame boontjes, kort geblancheerd met zout

* 1 eetlepel koriander blaadjes

Yokaw Prat

Bereiding:

1. Breng 1 cup water aan de kook en meng hier de limoensap en geleisuiker bij. Los de Agar agar poeder volledig op in het mengsel en giet uit over een koel oppervlak zoals een plat bord.
2. Plaats in de ijskast voor minimaal 30 minuten of een hele avond.
3. Stoom de zoete aardappelen zacht.
4. Stoof de uien apart van elkaar met de gember zacht.
5. Pureer de paarse zoete aardappel met de rode ui en gember met een scheutje azijn en lijnzaad olie, tot een gladde massa. Als de puree te dik is meng met wat extra water.
6. Pureer de oranje zoete aardappel met de gele ui en gember, een scheutje azijn en lijnzaad olie. Als de puree te dik is meng met wat extra water.
7. Bak de paddestoelen kort op in olie, met een scheutje rijstwijn en soja saus. Breng op smaak met peper en zout.
8. Verwarm een pan met frituur olie op het vuur en haal de dunne plakken koolraap door het tempura beslag.
9. Frituur kort aan beide kanten en laat uitlekken op een papiertje
10. Spuit de zoete aardappel puree op de gefrituurde koolraap en garneer met de paddestoelen, koriander, limoen gelei en sojabonen.
11. Serveer zo snel mogelijk.

Volg Yo-kaw op instagram via www.instagram.com/yokaw

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Recepten