Zo maak je deze spraakmakende cocktails in een handomdraai thuis

Met deze handige tips en tricks hoef je niet meer naar je favoriete bar om hoogstaande cocktails te proeven.

Photograph, Event, Monochrome, Black-and-white, Monochrome photography, Crowd, Photography, Party,
Getty Images

  Grijp je met de feestdagen elk jaar naar de champagnefles om je gasten te verwennen? Probeer voor de aankomende feestdagen eens een gin-tonic op basis van Fever-Tree. Met de volgende handige tips en tricks hoef je dus niet meer naar je favoriete cocktailbar om hoogstaande cocktails te proeven, je kan ze gewoon thuis maken. De tonics van Fever-Tree zijn geliefd om hun natuurlijke smaken en de perfecte ‘bubbel’. Keuze genoeg; van Indian Tonic Water tot Mediterranean Tonic en van Aromatic Tonic tot Elderflower Tonic die de meest kwaliteitsvolle spirits versterken en niet overschreeuwen. Onlangs vulde het merk zijn smaakportfolio nog aan met de Spiced Orange Ginger Ale en Fever-Tree Smokey Ginger Ale, ideaal voor de wintermaanden.

    Naar eigen smaak

    Voor echte G&T-fans is het geen nieuws dat Fever-Tree een van de heerlijkste kwaliteitstonics is, gemaakt van natuurlijke ingrediënten uit alle windstreken. Als je weet dat driekwart van een gin-tonic uit tonic bestaat, kies je dus best altijd voor kwaliteit. Het Britse merk verkoopt zijn tonic niet enkel in kleine flesjes, maar ook in een grote hoeveelheden waardoor je je cocktails volledig naar eigen smaak aanpast.

    Ice Ice baby

    Wie ervan overtuigd is dat ijsblokken in je cocktail de smaak van je drankje laat verdwijnen, is mis. Wanneer je het glas volledig met ijs vult, blijft je drankje ijskoud waardoor het ijs niet smelt en je cocktail niet verwaterd. Aha! Less is more is niet van toepassing als het gaat om ijsblokjes bij je drankje voegen. Maar wel bij het afwerken van je cocktail. Citrusschillen, kruiden en specerijen als jeneverbessen, kaneelstokjes, peperkorrels of een takje verse kruiden ondersteunen de smaak van de gin. Don't overdo it! En om alle ingrediënten genoeg ademruimte te geven die ze verdienen, kies je best voor een groot glas. Functioneel én fancy!

    Nu je alle tips hebt opgeslagen; probeer eens deze drie feestelijke cocktail creaties van Fever-Tree door Lennart Deddens van Boilermaker:

    X-MASS COLLINS
    op basis van Fever-Tree Elderflower Tonic

    Ewoud Rooks

    De beste cocktails bewaken doorgaans de perfecte balans tussen bitter en zoet. De X-Mass Collins is de perfecte bitter sweet symphony.

    Ingrediënten:
    - 35 ml gin
    - 35 ml Fever-Tree Elderflower Tonic
    - 105 ml cranberry compote
    - 1 theelepel sap van 1 schijfje limoen
    - sap van 1 schijfje sinaasappel
    - 1 blaadje salie

    Bereiding:
    Vul een longdrink (highball) glas tot de rand met ijs en voeg de gin, cranberry compote en het sap van de citroen en sinaasappel toe. Roer voorzichtig totdat de cranberry compote oplost. Top de mix met de Fever-Tree Elderflower Tonic en garneer met een blaadje salie.

    THE FLORAL COLLINS
    op basis van Fever-Tree Elderflower Tonic is een ladylike cocktail. Floraal, fris en licht fruitig met een bescheiden zoete afdronk.

    Ingrediënten
    - 45 ml gin
    - 100 ml delen Fever-Tree Elderflower Tonic
    - 15 ml vlierbessensiroop
    - 20 ml citroensap
    - 1 schijfje citroen
    - 1 blaadje basilicum

    Bereiding
    Vul een longdrink (highball) glas tot de rand met ijs en voeg alle ingrediënten samen. Roer voorzichtig en garneer de cocktail met een schijfje citroen en blaadje basilicum.

    GROOVY GROVE
    op basis van Fever-Tree Mediterranean Tonic

    Ewoud Rooks

    Een mocktail met swing is deze non alcoholische, frisse mocktail met duidelijke najaarsmaken.

    Ingrediënten
    - 40 ml Seedlip Grove 42
    - 120 ml Fever-Tree Mediterranean tonic
    - 20 ml bloedsinaasappelsap
    - sinaasappelschil

    Bereiding
    Vul een longdrink (highball) glas tot de rand met ijs en voeg alle ingrediënten samen. Roer voorzichtig en garneer de cocktail met de sinaasappelschil.

    This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
    Advertentie - Lees hieronder verder
    Meer van Recepten