Hartige pompoenpannenkoeken met een Japans smaakje

Vogue's foodie Yokaw deelt haar recept voor een een all-day breakfast.

Yokaw recpeie
Yokaw

Inclusiviteit is het meest trending onderwerp in de mode. Na het hele fiasco in China van Dolce & Gabbana of nu omgedoopt tot "Dead & Gone", twijfel ik sterk of ik ook een statement moet maken, door mijn enige paar D&G-hakken in brand te steken.

Gelukkig bewees Valentino's creative director Pierpaolo Piccioli deze week in Tokio dat cultural appropriation niet alleen Karlie Kloss verkleed als geisha hoeft te zijn. In plaats daarvan verdiepte hij zich voor de laatste Valentino-collectie in de filosofie achter Wabi Sabi, balans zoeken door perfectie in imperfectie te vinden. En de lege ruimtes en pauzes die betekenis geven. Om het dialoog voort te zetten tussen het Oosten en het Westen is de Valentino flagship store in Tokio tijdelijk getransformeerd tot een conceptstore vol met samenwerkingen met Japanse artiesten. Mijn favoriet zijn de surrealistische foto’s gemaakt door de 21-jarige Izumi Miyazaki.

Advertentie - Lees hieronder verder

Zonder stokjes

Om het gestarte dialoog van Pierpaolo Piccioli voort te zetten, heb ik deze week een all-day breakfast gerecht gemaakt. Pompoenpannenkoeken met yuzu, een gebakken eitje en paddenstoelen. Het gerecht lijkt op een simpele stapel hartige pannenkoeken, maar de smaken zijn onmiskenbaar Japans. Wij kennen hier voornamelijk sushi en ramen, maar de Japanse keuken heeft nog veel meer onontdekte kanten, die je niet perse met stokjes hoeft eten.

Yokaw

Recept voor hartige pompoenpannenkoeken met een Japans tintje:

* 1 groot stuk Kombu (gedroogd zeewier), schoongemaakt met een vochtig doekje
* 1 pakje dashi stock
* 5 cups water
* 6 eetlepels mirin
* 6 eetlepels Kikoman sojasaus
* sap van kwart citroen
* 1 theelepel yuzu zest
* 1 pompoen, gewassen en gehalveerd
* 1 gele ui, in partjes gesneden
* 1 duim groot stuk gember, geraspt
* 1 cup tarwemeel
* 1 eetlepel bakpoeder
* 1 eetlepel citroensap
* ¼ cup havermelk of andere melk
* 2 cups met paddestoelen
* Sake
* Rijst azijn
* Zout en peper
* Sesamolie
* Zonnebloem olie
* Lente ui, in ringetjes gesneden
* Sesamzaadjes
* 2 eieren

Yokaw
Advertentie - Lees hieronder verder

Bereiding:

1. Week de kombu 20 minuten in water en dep af met een doekje.
2. Breng de kombu en dashi stock poeder met het water aan de kook op laag vuur. Laat 20 minuten zachtjes koken en zet vuur uit.
3. Meng met sojasaus, Mirin, citroensap en Yuzu zest en zet apart om te laten trekken.
4. Verwarm een oven voor op 165 graden celsius.
5. Masseer de pompoenen in met zonnebloem olie en plaats in een ovenschaal met de uien, besprenkel deze ook met wat olie.
6. Plaats 20-30 minuten in de oven, totdat de pompoen zacht is.
7. Pureer de pompoen en ui in een schaal met een snufje zout en zet apart om af te koelen.
8. Doe de tarwemeel, snufje zout en bakpoeder in een mengschaal en voeg vervolgens de melk, citroensap, gember en pompoen puree toe.
9. Laat je beslag 5 minuten staan om te rijden.
10. Bak de paddestoelen in wat zonnebloemolie met een scheutje sake, rijst azijn, sojasaus, peper en blus af met wat sesam olie.
11. Verwarm een platte pan op medium vuur en doe wat zonnebloem olie in de pan, bak in totaal 6 pannenkoeken met je beslag en verdeel over 2 borden.
12. Bak 2 spiegeleieren en plaats bovenop je pannenkoeken.
13. Garneer met de paddestoelen, sesamzaadjes en lente ui.
14. Giet wat van je Yuzu-dressing over de pannenkoeken heen.
15. Serveer zo snel mogelijk.

Volg Yo-kaw op Instagram.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Recepten