Blijf deze maand fit en gezond met dit recept van aardappelen en héél veel groente

Goede voornemens? Begin het jaar goed met dit dieet-vrije recept.

image
Yokaw Pat

In januari gaat iedereen altijd op dieet. Het is het begin van het nieuwe jaar en dat is een perfect moment om je leven te verbeteren met een nieuw yoga en meditatie routine. Maar welk dieet past het beste bij mij?

Plantaardig Paleo Dieet

Geen enkele diet, van ‘no carb’ tot het plantaardig Paleo dieet, heeft mij weerhouden om mijn liefde voor zoute drop op te geven. Altijd nieuwsgierig naar een nieuw avontuur begon ik in 2019 vol enthousiasme met het hippe Keto dieet en (regelmatig) vasten. Keto is een dieet waar je kort gezegd in totaal per dag 20% koolhydraten nuttigt en voor de rest veel gezonde vetten en vezels. In combinatie met (regelmatig) vasten, waar je binnen een bepaalde tijdspanne twee maaltijden nuttigt, heb ik dit welgeteld één week volgehouden. We hebben allerlei redenen om te vasten. Het is immers iets van de moderne wereld om de hele dag door maar te snacken. Bovendien schrijft zo goed als elk geloof een periode van vasten voor dus vroeger was een periode van afzien heel normaal. Het idee achter periodiek vasten is namelijk dat je je lichaam tijd geeft om zichzelf van alle schade te herstellen. Dikke pech voor mij, want ik raak altijd oprecht in paniek bij de gedachte dat ik honger moet lijden. Tijdens het vasten keek mijn vriendje dan ook erg verbaasd toe hoe ik per dag meer maaltijden at dan ik ooit zou doen. Helaas pindakaas, vasten bleek niet aan mij besteed...

Advertentie - Lees hieronder verder
image
Yakow Pai

Niet vasten bevalt mij dus het beste. Ik probeer goed te luisteren naar mijn lichaam, ik eet af en toe een dropje, chocolaatje en gelukkig mag ik weer aardappelen eten. Dus deze week een recept met aardappelen en héél veel groente, gewoon omdat het lekker is en niet omdat het moet.

Hierbij alvast wat 'ingrediënten' waardoor ik mij goed voel:

  • Rode lange jurk: Jean Paul Gaultier
  • Tomatox massage pack masker: Tonymoly
  • Witte katoenen onderbroek: Marieyat

    image
    Yokaw Pat

    Ingrediënten:

    • 6 zilte aardappelen, gewassen en gekookt
    • 1 medium teen knoflook
    • 4 medium tomaten, in partjes gesneden
    • 1 stengel bleekselderij, klein gesneden
    • 2 kleine rode uien, in ringetjes gesneden
    • 1 kleine aubergine, in blokjes gesneden
    • 1 rode ui, in partjes gesneden
    • 1 laurierblaadje
    • 1 theelepel komijn poeder
    • 1 theelepel gedroogde tijm
    • ½ theelepel gerookte paprika poeder
    • 1 glas witte wijn
    • Olijfolie
    • Zout en peper
    • 1 theelepel citroensap
    • Snufje kaneel (optioneel)

      Bereiding:

      1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius

      2. Doe de aubergine blokjes in een ovenschaal en meng met wat olie, witte wijn, komijn, paprika poeder, laurierblaadje, gedroogde tijm en de uien partjes.

      Advertentie - Lees hieronder verder

      3. Plaats de ovenschaal voor 20 minuten in de oven, totdat de aubergine zacht is geroosterd. Schep zo nu en dan om, zodat de aubergine niet uitdroogt.

      4. Doe wat olijf olie in een pan en fruit de uien en bleekselderij. Voeg daarna de tomaten toe met een scheutje wijn en gedroogde tijm, komijn en paprika poeder.

      5. Laat de tomaten helemaal zacht koken en voeg vervolgens de aubergine toe met al het kookvocht en wat peper en zout. Zet je vuur uit en meng wat citroensap door je saus heen en optioneel een snufje kaneel om het wat zoeter te maken.Zet apart.

      6. Verwarm een pan met een scheutje olijf olie.

      7. Bak de aardappelen kort op hoog vuur en knijp de knoflook uit, breng op smaak met peper en zout.

      8. Doe de aardappelen in een schaal met de saus eroverheen. Garneer met wat dille en een klein scheutje extra virgin olijf olie.

      9. Serveer direct.

      Volg Yo-kaw op instagram via www.instagram.com/yokaw

      Advertentie - Lees hieronder verder
      Meer van Recepten