Nederlandse influencer Oumayma Elboumeshouli deelt haar favoriete recept dat je gemakkelijk zelf maakt

Geef je cooking skills een upgrade met dit recept voor overheerlijke Japanse soep van Oumayma.

Oumayma Elboumeshouli
Oumayma Elboumeshouli

Dit artikel volgt de meest recente maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid en het RIVM. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

In deze gekke tijd zit waarin vrijwel iedereen thuis zit en aan social distancing doet, is er meer dan ooit de behoefte aan inspirerende en initiatieven. Naast een enorme lijst aan Netflix-tips, kwalitatieve docu's, online musea tours en live stream work-outs kun je deze extra tijd gebruiken om je kook-skills een upgrade te geven. Niemand minder dan Nederlandse influencer Oumayma Elboumeshouli deelt haar favoriete recept met Vogue, die je gemakkelijk thuis in een handomdraai maakt.

Oumayma Elboumeshouli's Japanse soep

Oumayma's favoriete recept is geïnspireerd op haar tijd in Parijs. Het is haar favoriete gerecht dat ze immer eet wanneer ze verblijft in de Franse hoofdstad in haar geliefde eerste arrondissement. Daar vind je verschillende Japanse zaakjes waar Oumayma tussen meetings en shows het allerliefste luncht. Het is ondertussen een traditie geworden dat de Nederlandse influencer daar deze Japanse soep eet – die je overigens heel makkelijk zelf maakt.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Benodigdheden (voor 2 personen)

 • 400 gram Japanse wokgroente
 • 200 gram udon noodles
 • 200 gram garnalen
 • 80 gram tempura paneermeel
 • 3 eieren
 • 1 eetlepel kokosolie
 • Een halve liter dashi bouillon
 • Knoflookpoeder
 • Sojasaus
 • Olijfolie
 • Zout en peper

  Het recept

  'Laat allereerst de udon noodles koken in heet water. Breek vervolgens de eieren in een kom en dip de garnalen er in om ze daarna in het tempura paneermeel te hullen. Laat de garnalen vervolgens even frituren in een pan met hete olie. Zet ondertussen en pan water op het vuur.

  'Wok daarna de Japanse groente in een pan met een beetje kokosolie. Na deze even te hebben gebakken voeg je de groente toe aan de pan met water waarna je er de dashi bouillon, sojasaus en een beetje knoflookpoeder aan toevoegt. Hangt er vanaf hoe sterk je de smaak van de dashi wil hebben; het fijne aan een soepje vind ik dat je altijd met een lepeltje kunt proeven hoeveel er nog bij moet. Voeg de udon noodles erbij en giet het allemaal in een kom, vervolgens de gefrituurde garnalen en klaar is kees!'

  Bestel Vogue Nederland en Vogue Living nu online zonder verzendkosten en ontvang de nieuwste issues binnen twee werkdagen.

  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Coronavirus