In deze gekke tijd zit waarin vrijwel iedereen thuis zit en aan social distancing doet, is er meer dan ooit de behoefte aan inspirerende en initiatieven. Naast een enorme lijst aan Netflix-tips, kwalitatieve docu's, online musea tours en live stream work-outs kun je deze extra tijd gebruiken om je kook-skills een upgrade te geven. Niemand minder dan Nederlandse foodie Rens Kroes deelt haar favoriete gezonde recept met Vogue, dat je gemakkelijk thuis in een handomdraai maakt.
Rens Kroes' blueberry crumble bowl
Rens Kroes kennen we allemaal als inspirator op het gebied van lekker en gezond eten. Zo heeft ze inmiddels vijf boeken op haar naam staan en runt ze haar eigen bedrijf en website, waar ze haar favoriete recepten deelt. Één van die recepten deelt Rens is de blueberry crumble bowl, dat perfect is om de lente te vieren. 'Dit heerlijk fris en zoet recept geeft mij het ultieme zomerse gevoel!' zo stelt Rens tegenover Vogue.
'Ik maak de crumble het liefst in het weekend zodat het hele huis lekker ruikt en ik kan genieten van een lekkere bowl blueberry goodness met een dot kokosyoghurt of kokosslagroom. De havermeel en andere lekkere en gezonde essentials voor in je keuken kan je kopen op mijn webshop powerfoodiesmarket.com. Go check it out en geniet ervan!'
Benodigdheden (voor 4 personen):
Vulling
- 400 g blauwe bessen (bevroren, optioneel)
- 1 citroen, biologisch
- 2 el boekweitmeel
- ½ tl kaneelpoeder
Topping
- 100 g walnoten of pecannoten
- 2 el kokosolie, gesmolten
- 50 g havermeel
- 40 g zonnebloempitten
- Snufje zeezout
- 2 tl wijnsteenbakpoeder
- 40 g havermout
- 1 el kokosbloesemsuiker
- of 3 el honing of ahornsiroop
Het Recept:
'Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de blauwe bessen schoon en doe ze in een kom. Was de citroen en rasp een theelepel schil boven de kom. Knijp dan een halve citroen erboven uit. Doe het boekweitmeel en kaneel erbij en roer alles goed door elkaar. Spatel het mengsel vervolgens in een ovenschaaltje. Spoel de kom schoon.
Hak voor de topping de walnoten fijn, smelt de kokosolie in een steelpannetje en doe dit samen met het boekweitmeel, zonnebloempitten, zeezout, wijnsteenbakpoeder, havermout en eventueel de suiker of honing in een kom. Hussel alles goed door elkaar en strooi het over de bosbessen. Ze de schaal 35 min. in de oven en laat de crumble daarna 15 min. afkoelen. Het blijft ongeveer een uurtje warm. Bon Appetit!
Bekijk ook: dit vegan bananenbrood met framboos is een aanrader
Bestel Vogue Nederland en Vogue Living nu online zonder verzendkosten en ontvang de nieuwste issues binnen twee werkdagen.