Model Annekee Molenaar deelt een recept van haar favoriete Italiaanse lunchtentje

De vriendin van stervoetballer Matthijs de Ligt laat vanuit huis in Turijn haar kookkunsten zien.

covershoot door marc de groot, vogue man 2019
Marc de Groot, Vogue MAN 2019

Model Annekee Molenaar spendeert de quarantaine in Turijn met haar vriend Matthijs de Ligt, voetballer bij de Italiaanse club Juventus (je kent het koppel misschien wel van deze Vogue Man-cover van vorig jaar). Thuis heeft ze nu alle tijd om nieuwe recepten uit te proberen, ook die van haar lievelingsrestaurants. Net als dit simpele succesrecept voor authentieke Italiaanse ratatouille. 'Gekregen van de chef van ons favoriete lunchtentje bij ons in de straat,' schrijft Annekee.

Italiaanse ratatouille

'Italianen eten ratatouille als ‘contorni,’ als bijgerecht. Wij bestelden dit altijd in combinatie met een stukje vis, maar eten het nu vaak als maaltijd en combineren het met rijst, quinoa of salade,' aldus Annekee. Het fijne aan dit recept is dat je veel verschillende groenten binnenkrijgt. 'We proberen nu 90% van de tijd plantaardig te eten en dit receptje is een fijn begin,' vertelt ze. Je kan alle soorten groenten gebruiken die je nog in de koelkast hebt liggen (scheelt toch een extra ritje naar de supermarkt) en je kan het lang bewaren; hoe langer je wacht, hoe lekkerder de smaak! Gebruik als het even kan verse kruiden, voor nog meer smaak. Buon appetito!

annekee molenaar italiaanse ratatouille
Annekee Molenaar

Benodigdheden

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 paprika’s
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 kopjes gepureerde tomaat (kan je zelf maken of kant en klaar kopen)
  • Paar blaadjes verse basilicum
  • Oregano
  • Olijfolie
  • Zwarte peper
  • Zeezout

    Het recept

    Was de groenten en snijd alles in kleine stukjes. Fruit de stukjes ui en knoflook in hete olijfolie. Wacht totdat je de ui ruikt en begin langzaam groente toe te voegen. Zet tussendoor het deksel op de pan, zo worden de groente sneller gaar. Als je aubergine gebruikt, voeg deze dan als eerst toe. Af en toe omscheppen en peper en zout toevoegen. Door de deksel op de pan wordt alles zacht en sappig. Je kan het goed een kwartier op smaak laten komen, wel goed blijven roeren. Oregano toevoegen, omscheppen en de tomatenpuree eroverheen. Losse blaadjes basilicum erbij en tien minuten laten staan voor de smaak.

    Zien: Matthijs de Ligt en Annekee Molenaar over hun Vogue MAN covershoot

    This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
    Advertentie - Lees hieronder verder
    Meer van Recepten