Vogue Paaseitjes Test: de beste en bijzonderste chocolade-eitjes

De beste bijzondere paaseitjes van 2018, met onder meer Tony's Chocolonely, Hema en Stach.

vogue-paaseitjes-test
Louis Vuitton, Herfst/Winter 2009, InDigital

Het is bijna weer zover: Pasen! Naast bloemen op tafel, uitgebreid ontbijten en voor sommigen een bezoekje aan de kerk ook weer tijd voor chocolade paaseieren. Nederlanders eten gemiddeld 47 paaseitjes tijdens de feestdagen, en met zo'n aantal kunnen ze maar beter goed smaken. Vogue selecteert de bijzonderste, lekkerste paaseitjes – want voorspelbaar wit, melk en puur hebben we nu wel gezien.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Stach
Stach

Wie wel eens bij Stach komt, weet dat ze naast overheerlijke pompoen-lasagne en sushirolls ook de beste smaken chocolade hebben. En deze Pasen ook in ei-vorm! Ons paasweekend is niet meer compleet zonder witte gin tonic, melk salty peanutbutter, melk stroopwafel en puur amandel honing paaseieren.

2 Hema pop-up store
Hema

Kom je wel eens in de negen straatjes in Amsterdam? Zo niet, ga er snel eens langs, want Hema heeft er een heuse paaseitjes pop-up store geopend. Je vind er onder andere disco-dip, koffie-crisp en tompouce (!) paaseitjes. In de pop-up store zijn duizenden eitjes in 17 smaken te koop, die je naar hartenlust kunt scheppen. Tot en met 1 april geopend aan de Runstraat 25.

3 Patisserie Pompadour
Patisserie Pompadour

De negen straatjes zijn blijkbaar paaseitjes-heaven deze lente, want ook Pattiserie Pompadour is hier te vinden. Pompadour staat bekend om zijn lekkere taartjes en bonbons, en ook de paaseitjes zijn de moeite waard. De eitjes zijn gemaakt van luxe Valrhona chocoladerepen, die normaal gewoon als reep over de toonbank gaan. Omgesmolten tot eieren zijn ze nóg lekkerder, met vullingen zoals krokante hazelnoot, biscuit en framboos; om je vingers bij af te likken. Huidenstraat 12, Amsterdam

4 Tony’s Chocolonely
Tony’s Chocolonely

Tony’s Chocolonely (Nee, niet Tony Chocolony zoals het in de volksmond wordt genoemd) heeft een doosje op de markt gebracht met zeven smaken paaseitjes, in de favoriete smaken. Met klassieke paaseitjes, maar ook hazelnoot, noga, karamel zeezout en amandel zeezout – voor ieder wat wils. Nog een voordeel; je draagt bij aan een slaafvrije chocolade-industrie.

5 Jamin
Jamin

Snoepwinkel Jamin staat aan top als het gaat om de hoeveelheid smaken. Weet je echt niet wat jij of je gasten lekker vinden? Kies van alle 40 smaken eentje. Wat dacht je van appeltaart, dame blanche, butterscotch of knettersuiker?

6 Albert Heijn Delicata
Albert Heijn Delicata

Albert Heijn lijkt elk jaar origineler te worden als het op paaseitjes aankomt. Onze tip: skip de basic paaseitjes en ga voor de ‘Spicy mix,’ met spannende combinaties als aardbei balsamico, wasabi limoen, framboos chili of gember limoen. Wie durft? Ook lekker – maar iets minder experimenteel – van Albert Heijn's Delicata smaken: puur amandel kokos, wit framboos cheesecake en melk speculoos karamel.

7 Jarreau
Jarreau

In Den Haag heb je patisserie en chocolaterie Jarreau, waar je elk jaar met Pasen weer verrassende paaseitjes kunt halen. Naast de klassieke smaken kun je hier genieten van eitjes met de smaak frambozen roos, bitterkoek, en zelfs champagne. Oud en nieuw en pasen in één dus met Jarreau’s bonboneitjes. Van Hoytemastraat 42, Den Haag

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Recepten