Food craze: de 5 beste plekken om een smoothie bowl te eten

Dit zijn de 5 leukste plekken in Amsterdam waar je een ultra gezonde smoothie bowl kunt scoren.

Het is de bekende ontbijtwiskunde afgekeken uit Amerika: de smoothie bowl. De formule is simpel. Je kiepert een dikke fruitsmoothie in een kommetje, schikt er alle mogelijke keukenkastgadgets met het etiket ‘gezond’ over en lepelt het tevreden op – overigens ná de foto en hashtag.

Smoothie bowls zijn ultiem geschikt voor veganisten en Cowspiracy-revolutionisten. De antidote voor sapslurpers met kauw-heimwee. Maar vooral héél lekker. En dat is de hoofdstad niet ontgaan. Amsterdam heeft weer zin om haar tanden in iets anders dan een rietje van de juicebar te zetten. Hieronder zes plekken waar je de lekkerste smoothie bowl weg lepelt.

Cottoncake

Met zijn puristische witte muren en het al even witte meubilair, is Cottoncake de oase van de Pijp. Bij binnenkomst krijg je dat instant zen-gevoel. Het is alsof je door een pagina van het Kinfolk magazine wandelt. Beneden bungelen Scandinavische fashionbrands tegenover de espressomachine met koffie van White Label op de maler. Tsja, dat wit is goed doorgevoerd. Gelukkig serveren ze wel nog gewoon een zwarte bak. Én natuurlijk een smoothie bowl! Daar komen we voor. Installeer jezelf boven op de vide – op het Kho Liang Le bankje – en zet je lepel in deze groene variant met frambozen, spinazie en de hele superfood mikmak. Bestel een portie extra granola en amandelboter als je niet na een half uur de rest van de kaart wil verslinden. Dat wil je hoe dan ook; warm walnoot-bananenbrood, big apple boekweit wafels – allemaal verschrikkelijk bio, vegan, glutenvrij en onmogelijk te weerstaan.

Cottoncake, 1e van der Helststraat 76-hs, Amsterdam.

Juice Brothers

Samen met The Cold Pressed Juicery, Dr Blend en Roots zijn de Juice Brothers verantwoordelijk voor de sapmadness in Amsterdam. De stad ligt aan een sapinfuus. Mannen in pakken, weggelopen uit de tv-serie Suits en #fitgirls zie je hier dagelijks liters koudgeperste sapjes inslaan om de week door te komen. Als we de namen moeten geloven verrichten deze sappen namelijk wonderen. Iemand al de helende krachten ondervonden van de Unicorn’s Blood Juice? Wij houden het lekker bij onze smoothie bowl, Brasilian style deze keer! Met het açai besjes als pronkstuk staat deze kom als Açai bowl op de kaart. Ze komt in drie varianten o.a. met boerenkool en peer. De Açai bowl is eigenlijk de moeder der smoothie bowls. En wees niet bang voor een Brazilian: de smoothie wordt rijkelijk voorzien van je eigen selectie toppings. Niks kaals aan.

Juice Brothers, Van Woustraat 151, Amsterdam.

The Meets

Amsterdams nieuwste

The MEETS, Cornelis Troostplein 3, Amsterdam.

Metropolitain

Café de Paris is er ook voor na het dansen: in het souterrain bevindt zich Metropolitain– alias de zevende ontbijthemel. Geheel in lijn met de filosofie van Carrie Bradshaw goes Parisienne (‘Ik wilde altijd al Frans leren en wijn drinken voor 12 uur 'smiddags') drink je bij Metropolitain cocktails of vin rouge voor het middaguur. Hier vind je Franse ontbijt-romantiek. Krakende croissants en zoete jam om van te blozen. En gerechten die je alleen al wilt bestellen om even je Franse accent te testen. Voulez-vous un croque monsieur, baquette avo, crêpe ou un otdog? Eigenlijk is het enige niet zo Franse de smoothie bowl met mango. Maar who cares? Het is fluweelzacht, tropisch en je wordt er blij van.

Metropolitain, Rokin 81, Amsterdam.

Beter & Leuk

De smoothie bowl is er bij uitstek een voor op de half brakke zondagmorgen of gewoon elke andere dag. Je hoofd schreeuwt om de vier P’s 'pizza patat pasta pannenkoeken'. Negeren! Luister liever naar die misbruikte lever. Die wil fruit. Heel veel fruit. Heb je dat nou net niet in huis, maar wil je stiekem ook die knisperende lakens niet van je afslaan? Dan moet je naar Beter & Leuk in Oost. Een huiselijke safe-zone met chocolade brownies van zoete aardappel, boekweit pannenkoeken (vooruit, een P) en jawel een een breakfast bowlvan bessen, dadels, kaneel en noten. Niks pretentieus. Gewoon een eerlijk tentje waar huisgemaakt nog betekent dat alles in eigen keuken gemaakt wordt – waar je trouwens midden in zit. Pas wel op voor alle vrouwen die hier met hun moeders tuttige taartverlangens stillen. Of doe vrolijk mee en bestel de healthy high tea – op verzoek kan daar vast een breakfast bowl bij.

Beter & Leuk lunchroom, 1e Oosterparkstraat 91, Amsterdam.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder