Last-minute vakantieboeking? Java is uitgeroepen tot 'beste eiland ter wereld'

Java verslaat Bali als beste eiland ter wereld, volgens lezers Travel & Leisure.

java-beste-eiland-ter-wereld
Getty Images

Waarschijnlijk zijn je vakantiedagen al vergeven, maar zo niet: Java, Indonesië, is uitgeroepen tot 'beste eiland ter wereld', door de lezers van Travel & Leisure. Tijd voor een nieuwe trip? Wie weet kun je nu nog een goed ticket vinden voor de – durven we dat in deze zomerse snikhitte te zeggen? – feestdagen. Al ontwijk je de moessons juist tussen mei en september. Het eiland in de gordel van smaragd is rumoerig in de steden, maar ook rijk aan natuurpracht.

Getty Images

Karimunjawa eilanden

Hiermee verslaat Java bovendien nog een populaire Indonesische vakantiebestemming, namelijk Bali. Laten we weliswaar hopen dat Java niet Bali achterna gaat in toeristenmassa's, en aangespoelde plastic soep op de stranden. Java is weliswaar een stuk groter dan het boeddhistische eilandje. Op basis van activiteiten, natuurlijke attracties, stranden, eten en lokale vriendelijkheid scoorde Java maar liefst 95.28 uit 100 punten. Hier vind je natuurlijk ook de Borobodur Tempel en het marine nationale park van de Karimunjawa eilanden, dat werkelijk adembenemend is.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder