De fijnste wellness retreats waar je alleen als solo-reiziger terecht kunt

De beste wellness retreats voor soloreizigers.

wellness-solo-reiziger
Paul Bellaart, Vogue Nederland, juli/augustus 2017

Ver weg van alle drukke winkelstraten vol shoppers die hun laatste cadeaus inslaan, kerstborrels en familiefeesten, is een andere wereld, die van de holistische wellnessretreat. Waar je alleen terecht kunt, als solo traveller, en zowel spiritueel als lichamelijk weer op adem komt.

Waar is de wifi

Reis je graag alleen? Eremito in Italië is een fraaie plek om innerlijke rust te vinden, en is bedoeld voor de veganistische solo traveller. Gelegen in een mooie vallei in Umbrië, in een eeuwenoud klooster. Er zijn 12 kamers (monnikencellen) en je hoeft niet te zoeken naar wifi, want die is er niet. Hier kun je ook lichamelijk detoxen, paardrijden, wandelen, een sessie boeken met een coach en meehelpen in de moestuin (eremito.com).

Kamalaya Wellness Sanctuary of Koh Samui Thailand.

Holistisch

Kamalaya Wellness Sanctuary of Koh Samui in Thailand biedt korte en lange detox-, anti-stress-, slaapverbetering- en relax&renew-programma’s aan. Je verblijft in een vijfsterrenhotel en boekt een van de wellnessprogramma’s, zoals Emotional Balance of Detox. Je bent echt niet de enige die er alleen reist en met het Holistic Acitvity Schedule maak je snel vrienden (via puurenkuur.nl).

Spaanse spirit

De shabenadering is holistisch, een mix van coginitieve stimulatie, gezond eten, natuurtherapie en innerlijke balans. Boek een anti-stressprogramma, fitness- recovery- of weight control & detox, en geniet intussen van de fraaie locatie aan de Spaanse kust, het enorme park en de dorpjes in de buurt van deze wellness clinic. Op vakantie moet je toch (shawellnessclinic.com).

Eco-oase

Bambu Indah, het boetiekresort van John en Cynthia Hardy, ligt heerlijk ver weg van toeristisch Bali. De eco-oase is samengesteld uit authentieke Javaanse houten huizen – Moon House is de laatste aanwinst – en heeft een spa in de buitenlucht. Het resort is gebouwd met duurzame materialen zoals bamboe, heeft een natuurzwembad en er wordt streng gelet op plastic afval. Boek iedere dag een healingmassage, privéyogasessie, ochtendwandeling naar de heilige rivier Ayung of een Balinese blessing (bambuindah.com).

Droomlocatie

Ben je juist een groepsmens? Het Amerikaanse Esalen organiseert workshops en cursussen met als doel een verandering in jezelf en de maatschappij te bewerkstelligen. Esalen is een retreatcentre in Californië, aan de kust bij Big Sur. Boek workshops – variërend van yoga tot vliegeren tot Gestalt (de kunst van het zijn) – neem dagelijks een bad in een van de natuurlijke warme bronnen, help een handje mee op de boerderij en voel je onderdeel van de community. Luister naar de Esalen-podcasts, om zeker te weten of dit iets voor je is (esalen.org).

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder