Dit zijn de 9 travel-apps die je op je telefoon moet hebben

9 handige en leuke apps voor je volgende reis.

Illustration, Design, Art, Drawing, Visual arts,
Mathilde Karrèr, Vogue Nederland, juni 2016.

Vogue selecteerde de leukste en handigste travel-apps voor de digital-savvy reiziger. Allemaal gratis, behalve een enkele, maar zeer belangrijke weer app die je voor 0,99 cent zeker niet moet overslaan. Voor het moment dat je begint met het plannen van je reis tot het maken van een persoonlijk digitaal reisdagboek én persoonlijke zon-detector. Enjoy the holiday!

1. City Mapper

Vergeet Google Maps. City Mapper is een overzichtelijke app waarmee je het vaak-ingewikkelde openbaar vervoer meester wordt. De app helpt je met het vinden van gedetailleerde informatie over je reis, inclusief real-time vertrektijden, vertragingen en fietsroutes. Het heeft een geïntegreerde Uber-optie die je de mogelijkheid biedt de reistijd en kosten tussen het OV en een Uber met elkaar te vergelijken, waardoor je de meest goedkope en snelle optie kunt ontdekken. Een handige plus voor reizigers: trein- en metrotijden kunnen ook offline worden bekeken. Daarbij kan de app je ook een seintje geven als je bij de door jou gekozen halte eruit moet. Handig als je voor het eerst in een nieuwe stad het OV gebruikt!

2. PackPoint

En checklist maken voor alles wat je nodig hebt voor een vakantie is handig, maar wat als iemand dat al voor je heeft gedaan, totaal passend bij jouw specifieke vakantieplek? PackPoint kijkt naar de weersverwachting van jouw vakantielocatie op de data die je er verblijft, en vraagt naar specifieke activiteiten die je van plan bent te gaan doen. Vervolgens geeft het je een lijst van items die je nodig zult hebben voor deze activiteiten, samen met algemene items die je altijd nodig hebt. Je kunt lijsten zelf aanpassen en opslaan en zelfs delen met vrienden, die misschien ook wat hulp kunnen gebruiken.

3. LiveTrekker

Deze app maakt een digitaal reisdagboek van je trip. De interactieve kaart toont plekken waar je bent geweest en waar je op dat moment naartoe gaat. De exacte route die je neemt wordt aangegeven met een rode lijn, waardoor je al je leuke ontdekkingen makkelijk kunt terugzoeken. Je kunt ook zelf foto's, video's, tekst en audiofragmenten toevoegen waardoor je een heus interactieve travel diary creëert. Interessante bijnoot voor de sportievere reizigers onder ons: de app monitort ook je snelheid en verschillen in hoogte waarin je je begeeft.

4. Sun Exposure

We weten het allemaal: je te veel blootstellen aan de zon is niet goed, insmeren is belangrijk en soms is het beter om bepaalde momenten de zon helemaal te mijden. Sun Exposure geeft je zeer gedetailleerde informatie over de zonnesterkte tijdens jouw vakantie. Je kunt je persoonlijke huidtype in de app invullen en je weet direct hoelang je kunt zonnen zonder te verbranden, gebaseerd op de tijd van de dag, de plek waar je bent, en de sterkte van je zonnebrand. Verder geeft de app ook de sterkte van de UV straling voor jouw specifieke locatie en hoe schadelijk deze straling wanneer is.

5. Night Sky

Deze app zorgt ervoor dat je letterlijk de sterren van de hemel kunt bekijken - en precies weet welke sterren. De app identificeert sterren, planeten, sterrenbeelden en zelfs satellieten die zich boven je hoofd bevinden. Je hoeft slechts je telefoon naar de hemel te richten en je komt alles te weten over het heelal boven je, of je nu buiten staat of je binnen verveelt in bed. De ultieme app voor een romantische avond sterrenkijken, waardoor je zeker weet of je nu écht de poolster ziet of De Grote Beer.

6. Spot

Spot toont je de leukste adresjes van de stad, van koffietentjes tot lunchplekjes. Het idee is dat je gerelateerd aan jouw specifieke locatie per categorie kunt zoeken, zoals restaurants, koffietentjes en winkels. De app toont dan in een keer alle opties van de door jou gekozen categorie met professionele reviews van sites als Lonely Planet en Time Out. Op de app kunnen gebruikers vervolgens lijstjes maken van hun favoriete bestemmingen en deze ook delen waardoor je persoonlijke city-guide kunt opstellen. Handig!

7. Detour

Vind je het leuk om informatie over een bepaalde buurt in een stad te krijgen, maar geen zin om een georganiseerde über-toeristische tour te volgen? Dan is deze app wat voor jou. Detour is een audio guide waarmee je zelf een walking tour kunt volgen met de leukste insider highlights van de stad. De tours in de app zijn gemaakt door locals van de stad waardoor je de typische toeristische spots vermijdt, en nieuwe plekken kunt ontdekken. De tours zijn dan ook ingesproken door mensen die een link hebben met de stad; van architecten en artiesten en tot schrijvers en koks. De app heeft verschillende tours voor 19 steden verspreid over de wereld.

8. WiFi Finder

Handig voor het besparen van je felbegeerde data die in no-time er doorheen vliegt tijdens een city-trip. Deze app geeft je de mogelijkheid om ook offline wifi-spots te zoeken. Ook het aantal gebruikers en de snelheid is zichtbaar op de app per hotspot.

9. EatWith

Er zijn natuurlijk talloze apps die je de meest local spots tonen en de toeristische overpriced restaurants vermijden. Deze app zet je echter in contact met de échte locals van de stad. Een soort van Air-bnb voor dineren. Heuse home-chefs voorzien je graag van een maaltijd in hun eigen huis, vaak een stuk goedkoper dan in een restaurant. Het geeft je de ervaring om direct in contact te komen met locals en andere reizigers terwijl je samen geniet van een diner.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder