Dit is ‘s werelds meest leefbare stad van 2018

Wenen is verkozen tot de beste stad om in te wonen en te leven, volgens dit nieuwe onderzoek.

meest-leefbare-stad-wenen
Getty Images

Als je van plan bent te verhuizen naar het buitenland, kun je volgens een nieuw onderzoek van The Economist Intelligence Unit het beste naar Oostenrijk verkassen. De hoofdstad van het land, Wenen, is namelijk verkozen tot 's werelds meest leefbare stad.

Meest leefbare stad

The Economist Intelligence Unit heeft Wenen verkozen tot meest leefbare stad van de wereld. Daarmee wordt het Australische Melbourne van de troon gestoten, dat nu op nummer twee staat. Australië scoort over het algemeen erg goed op de lijst, gezien Sydney op nummer vijf staat en Adelaide op de tiende plek. Helaas is er geen Nederlandse stad te bekennen binnen de top tien. Op een andere lijst, van consultancybedrijf Mercer, staat Amsterdam op de dertiende plaats. Het is niet de eerste keer dat Wenen wordt verkozen tot de beste stad om in te wonen en te leven. Mercer heeft de Europese stad al negen keer op rij op nummer één staan, terwijl het de eerste keer is voor The Economist Intelligence Unit.

Wenen

Wat de Oostenrijkse stad zo fantastisch maakt? Er is weinig misdaad, een goede gezondheidszorg, toegankelijke educatie, een gematigd klimaat, veel vrijheid en een goede infrastructuur. Daarnaast krijgt de algehele levensstijl van de stad een hoge beoordeling. Wenen gooit niet alleen hoge ogen op culinair gebied, ook is het een sportieve en culturele stad. Zelfs het kraanwater is bijzonder goed, dat recht uit de Alpen komt. Vogue zet ondertussen ook het beste van Wenen op een rij, om een stedentrip naar deze stad nog aanlokkelijker te maken.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder