Vogue City Guide: de beste plekken van Seoul

24 uur in het Zuid-Koreaane Seoul: de beste restaurants, musea en hotels.

Sky, Town, Street, Architecture, City, Morning, Urban area, Human settlement, Building, Neighbourhood,
Getty Images

Voor de Azië-fans is er het Zuid-Koreaanse Seoul, een bijzondere mix van west en oost: koffie, kimchi verboden tatoeages, een barbecue-cultuur, tempels en rokerige jazzbars. Voor wie in transit is in Seoul, geven wij genoeg te doen voor 24/7!

Getty Images

’s Middags

Art
De naam van de oprichter van Samsung, Lee, werd gecombineerd met het woord ‘museum’ en daaruit ontstond ‘Leeum’, voluit: Leeum-Samsung Museum of Art. Het is een architectonisch drieluik, drie gebouwen ontworpen door drie van ’s wereld meest gerenommeerde architecten. Loop zonder voorkennis door het museum en zoek op wie wat ontworpen heeft: Jean Nouvel (glas en staal), Rem Koolhaas (de ‘Black Box’) en Mario Botta (terracotta, tegels).

Beauty
Loop je in Seoul over straat, dan valt het je direct op: de huid wordt ijverig in tact gehouden (in de zon zitten doet men niet en de trend is nog altijd: hoe witter hoe mooier, net als in Japan). Op naar de grootste flagship-store van het Koreaanse Sulwhasoo, het populairste beautymerk in Zuid-Korea. Laat je eerst overrompelen door het gebouw zelf, het glanst alsof alles van binnen van bladgoud is. Laat je gezichtshuid daarna overladen met aandacht. Natuurlijk zijn al hun innovatieve gefermenteerde producten er ook te koop.

Shopping
Sneakertje, sneakertje aan de wand, wie is de mooiste van het Seoul? Letterlijk, want The New Boon, een luxe Koreaanse warenhuisketen, heeft zichzelf geheel in de renovatie gedompeld en is heropend. Nu is er ‘the room’, ontworpen door de Franse designstudio Ill Studio, waar de nieuwste sneakers als juwelen staan uitgestald op houten planken geschroefd op metalen wanden. Inside-info over Mister Boon, die fictief is, dus picture it: een archeoloog die de wereld over reist, een verzamelaar van het mooiste dat de wereld te bieden heeft.

‘s Avonds

Eten
Wat je tenminste van de Koreaanse keuken moet weten, is dat kimchi, een gefermenteerd koolgerecht dat als bijgerecht geserveerd wordt, overal bij past en dat het pittig tot zeer pittig is. Voor de vega’s is er restaurant Balwoo Gongyang waar ze ‘temple food’ bereiden, de boeddhistische keuken die geleid wordt door de Jogye Order of Korean Buddhism. Hier is het de bedoeling dat je je bewust wordt van wát je eet, en welk helend effect het op je lichaam heeft. Voor de alles-eters: schuif aan bij een van de velen marktkraampjes op de populaire permanente Gwangjang Market, die druk, chaotisch, geweldig is, zoals je dat van een Aziatische markt verwacht.

Getty Images

Slapen
De Koreaanse Ondol-stijl kamer in The Shilla Seoul is waar je wilt slapen: gehuld in nude-kleuren, vredig en minimalistisch en dat in ruim zestig vierkante meter zodat je in de ruimte echt even kunt ontspannen. Het uitzicht is schitterend over Seoul, die enorme levendige Aziatische stad die zich ’s avonds door miljoen lichtjes laat vertegenwoordigen. En het hotel heeft zichzelf ongelooflijk verwend met de aanleg van ‘Urban Island’, gelegen op de derde verdieping van het hotel, met een ruim verwarmd buitenzwembad, jacuzzi en een buitenbar.

Getty Images

‘s Ochtends

Tour
Wie in Seoul rondloopt, ziet dat het bruist en leeft. Je vraagt je af hoe het toch mogelijk is dat het eiland Korea nog altijd in tweeën gespleten is, en zó’n contrast met het noorden, dat zó vreselijk arm is. Neem de ochtendtour naar de grens op slechts dertig(!) kilometer ten noorden van Seoul en kijk vanaf het uitkijkplatform Dora Noord-Korea in. Het is boomloos en er klinkt propaganda uit de speakers. Je hoeft er niets te vrezen, je staat er in de officiële bufferzone tussen de twee landen, de DMZ, de Demilitarized Zone. Een lichtpuntje is dat de natuur in dit neutraal geworden gebied, een smal stuk land dat als een riem langs de twee grenzen ligt, in al zijn weelderigheid groeit en er zich zeldzame flora en fauna vormt.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder