Danish Delight: 8 to do's in Kopenhagen

Een update van de beste plekken in de Deense hoofdstad.

Table, Room, Furniture, Restaurant, Interior design, Building, Chair,
Bæst

Staat er binnenkort een tripje richting het Deense Kopenhagen op de agenda? Vergeet dan vooral niet Vogue's favorieten te bezoeken. Van het beste smørrebrød tot Scandinavisch keramiek en de mooiste vintage pareltjes: deze spots in Kopenhagen mag je niet missen.

SP34

Vroeger heette het hotel Fox, tegenwoordig SP34, en je slaapt er als een roos tussen het Deens design. Een combinatie van beton met wit katoen en warme materialen als leer en hout. De houten hoofdsteunen met een klein kussentje aan het bed zijn een vondst. Eindelijk een bed waarin je tot ver in de ochtend kunt blijven liggen (of eigenlijk zitten) om je mail te doen of een boek te lezen. Als je je dan eindelijk hebt losgerukt uit die heerlijke kamer, zijn er beneden de ontbijtruimte en de bibliotheek die uitnodigen om nog even lekker rond te hangen.

SP34

Omdat het hotel in een gezellig buurtje ligt dat ook wel Kopenhagens Quartier Latin wordt genoemd, hoef je nooit ver te lopen of te fietsen om op de leukste plekken van de stad te komen. Dat begint meteen al in de Sankt Peders Stræde, waaraan SP34 ligt. Goed idee: de hoteleigenaren hebben een wijnuurtje bedacht, elke avond tussen vijf en zes. Hotelgasten kunnen dan gratis een glas wijn drinken aan de bar en op die manier mingelen met de andere bezoekers.

Atelier September

The place to be op dit moment is zonder twijfel Atelier September (Gothersgade 30). In hun boetiek combineren Jonas en Annette Trampedach meubels, lampen en objecten van hedendaagse ontwerpers met antiek en vintage. In het café is er slow coffee en de inmiddels beroemde avocadosandwich – de meest geïnstagramde sandwich van 2016.

Atelier September

Stilleben

Als je toch aan het designshoppen bent, loop dan zeker even binnen bij Stilleben, waar ze zo mogelijk álle bekende Scandinavische keramiekmerken verkopen, maar ook one-of-a-kind ontwerpen van Malinda Reich, Karin Blach Nielsen en Studio Arhoj (Niels Hemmingsens Gade 3).

Schønnemann

Niemand de stad uit zonder … smørrebrød! Het is de verzamelnaam voor de beroemde Deense sandwiches van (rogge)brood met een uitgebreid beleg. De beste van de stad eet je – sinds 1877 – bij Schønnemann; beroemd om het smørrebrød met zure haring en kerrie-koolsla (Hauser Plads 16). De mooiste meeneembroodjes voor een picknick in het park haal je bij Aamanns Deli & Take Away(Øster Farimagsgade 10). Eet je het ter plaatse op? Bestel er dan een homemade schnaps of een lokaal craftbiertje bij.

Aamans Deli & Take Away

Väkst

Een geweldige plek om te lunchen is Väkst, het in-house restaurant van hotel SP34. Het is helemaal opgetrokken uit oude bouwmaterialen, naar ontwerp van Genbyg; de Deense designstudio die bekendstaat om het duurzame materiaalgebruik. Zo komen de planken achter de bar uit de archieven van de Nationale Bank vandaan en zorgt de kas die centraal in de ruimte staat ervoor dat lunchen voelt als een tuinfeestje midden in de stad. Met zoveel groen in de zaak kan het niet anders dan dat groenten ook op de kaart een hoofdrol spelen. Naast vlees en vis is er een dagelijks vegamenu.
Väkst | Chris Tonnesen

Bæst

Meatlovers reserveren een tafel bij Bæst (Guldbergsgade 29). Dat betekent letterlijk ‘beest’ en is dan ook geen plek voor vegetariërs – tenzij je voor de uitmuntende houtovenpizza gaat, want ook die is een specialiteit. Bæst is het restaurant van Christian F. Puglisi en Kim Rossen, die na jaren in de overwegend vegetarische keuken van sterrenrestaurant Relæ, overduidelijk toe waren aan het tegenovergestelde: een eerlijk vleesrestaurant met Zuid-Italiaanse roots. Er hoort ook een bakkerij bij, Mirabelle, die een deur verder zit. Het biologische vlees komt van Deense koeien en dat geldt trouwens ook voor de mozzarella die op de pizza zit. Aan de bar gaan Camparicocktails en Deens bier broederlijk samen.

Bæst

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder