8 hotspots in The Big Apple: hier eet en slaap je als een New Yorker

We go where the New Yorkers go!

Furniture, Room, Interior design, Living room, Building, Architecture, Window, Wall, House, Floor,
Ditte Isager

Toch handig dat onze Vogue US collega’s in One World Trade Center zetelen. Voor de Big Apple geldt maar één ding: we go where the New Yorkers go.

The Beekman aan 123 Nassau Street. Het hotel is een New Yorkse landmark met een lange geschiedenis. De renovatie heeft weliswaar vier jaar in beslag genomen en vijfhonderd miljoen dollar gekost, maar het voormalige kantoorpand in Lower Manhattan – niet ver van de oprit naar de Brooklyn Bridge – is daarmee wel een van de indrukwekkendste hotels van de stad. Eyecatcher is het negen verdiepingen hoge atrium met gietijzeren balustrades.

The Beekman

De Deense interieurontwerper Martin Brudnizki heeft er alles aan gedaan om de grandeur terug te brengen in de 287 hotelkamers. De gerespecteerde kunstcurator Katherine Gass heeft gezorgd voor een collectie originele werken in de publieke ruimtes; de oriëntaalse tapijten waarmee de receptiecounter is bekleed, staan voor het patchwork dat Manhattan is. De populaire chef Tom Colicchio en de Britse restaurateur Keith McNally zijn gevraagd de twee restaurants te bestieren, Temple Court en Augustine – een gebaar naar de New Yorkers dat dit niet de zoveelste vijfsterrenplek voor out-of-towners is, maar dat er hard gewerkt wordt aan een iconische plek voor de stad en zijn inwoners zelf.

Wie liever in Soho slaapt, checkt in bij 11 Howard, een fris designhotel met heerlijke kamers (11 Howard Street). De minibars op de kamers staan vol gezonde snacks en soda’s uit ecowinkel Thrive Market, waarmee het hotel samenwerkt. Zelfs een paleodieet is hier met gemak vol te houden. Art is everywhere: in de lobby hangt een mobiel van Calder, in de leeskamer prijken Hiroshi Sugimoto-prints aan de wand en op de buitenmuur zit een niet te missen, Koons-inspired muurschildering. In de door über-estheet Oliver Gustav gecureerde hotelboetiek vind je kunst en curiosa om mee naar huis te nemen.

11 Howard

Twee recent geopende restaurants die absoluut de moeite waard zijn, zijn Missy Robbins’ Lilia in Brooklyn en Le Coucou in Lower Manhattan, de New Yorkse versie van een Parijse bistro. New Yorkers zijn niet verwend als het aankomt op een goed bord pasta, wat verklaart waarom de tafeltjes bij Lilia sinds de opening avond aan avond vol zitten (567 Union Avenue). De homemade ricotta gnocchi zijn een droom, de malfadini (lange tagliatelle met gekartelde randen) met boter en parmezaan blinken uit in eenvoud en de pappardelle bolognese snoeren zelfs een Italiaan voor eventjes de mond.

Le Coucou, gevestigd onder hotel 11 Howard, is het eerste restaurant van de Amerikaanse chef Daniel Rose (138 Lafayette Street). Rose opende eerder twee restaurants in Parijs (Spring en La Bourse et La Vie), en probeert nu zijn persoonlijke visie op de klassieke Franse keuken aan de New Yorkers voor te schotelen. Avec succès: de varkenspootjes, tête de veau en oesters zijn niet aan te slepen. Dat alles in een op-en-top New Yorkse entourage, want de inrichting van de zaak is ontworpen door designfirma Roman and Williams (zij deden ook Ace Hotel en The Standard).

Le Coucou

Ga je de brug over naar Brooklyn? Kijk dan net iets verder dan booming Williamsburg, want daarachter ligt een wijkje dat Greenpoint heet. De leukste straat van Greenpoint is Franklin Street, waar recent You & Yours Fine Vintage opende, een heerlijke winkel met bijzondere spullen (op nr. 77). Voordat de hotelkamer roept … Nog meer woonvintage vind je bij Brooklyn Curated (88 Franklin Street).

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder