Glampen in the middle of nowhere in Drenthe

Er was eens a little cabin in the woods.

drenthe-huisje-natuur-glampen
Cabiner

Je kent ze wel, de Pinterest-plaatjes met sprookjesachtige huisjes midden in een indrukwekkend natuurgebied, ver weg van de bewoonde wereld. Vanaf nu hoef je niet meer het vliegtuig te pakken voor deze unieke ervaring, want er staan tegenwoordig van deze zogenaamde “cabins” in ons eigen land, namelijk in Drenthe.

Off-Grid

Reisorganisatie Cabiner komt na een succesvolle pilot uitbreiden met zogenaamd off-grid cabins, in een bosrijke omgeving in Drenthe op twee uur lopen van de bewoonde wereld. De houten huisjes staan midden in een natuurgebied en zijn van alle comfort voorzien, om geheel tot rust te komen. Deze nieuwe vorm van vakantie vieren draait om ontspanning door het verbinden met de natuur, in plaats van de dichtstbijzijnde koffietent voor WiFi. Cabiner noemt het graag “off grid” gaan. ‘Na een tijdje in de Cabiner, en omringd door de heide en bomen, gebeurt er iets met je waardoor je helemaal tot rust komt,’ zegt mede-oprichter Vincent Beekman. Het eerste huisje kun je vanaf nu online reserveren, voor een lang weekend weg.

Cabiner

Milieubewust

Cabiner investeert 1% van de omzet weer terug in de natuurgebieden waarin zij actief zijn. Ook worden bezoekers gemotiveerd om de boswachters te helpen met simpele beheertaken. Zo wordt ervoor gezorgd dat de natuurgebieden in stand blijven en door de aanwezigheid van Cabiners er zelfs op vooruit kunnen gaan. Cabiner is een crowdfundingcampagne begonnen voor drie nieuwe huisjes, zodat nog meer mensen vakantie in eigen land kunnen vieren.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder