Indian summer: deze strandtenten zijn het hele jaar open

Van Zandvoort tot Wijk aan Zee: de leukste strandtenten voor een fijne herfstdag.

winter-lodge-strandtenten
Winter Lodge

We spreken van een 'Indian Summer' wanneer de temperaturen tussen half september en november nog hoog zijn. Normaal gesproken zou de thermometer in die maanden 17-18 graden moeten aangeven. Maar vanaf eind deze week gaan de temperaturen toch weer richting de twintig graden. Dat betekent dat we nog voor een allerlaatste keer het terras op kunnen, een tuinfeestje kunnen organiseren of een lange strandwandeling kunnen maken.

Indian summer aan zee

Hoewel het vandaag en morgen relatief koud blijft, stijgt het kwik aan het einde van de week tot een graad of twintig. Vanaf woensdag zullen de temperaturen omhooggaan, meldt Weerplaza. Vogue selecteert daarom de leukste strandtenten waar het haardvuur brandt en waar je het hele jaar terecht kan voor een goed glas wijn of weg kan kruipen in comfortabele banken met een goed boek. Voor de allerlaatste zonnige herfstdagen.

Tijn Akersloot, Zandvoort

Aan het einde van het strand van Zandvoort staat Tijn Akersloot, sinds jaar en dag favoriet van strandgangers en surfers. Hier hangt een fantastische laidback sfeer, zoals je die vaak op een tropisch eiland aantreft. Op het menu good food, zoals een pizza uit de steenoven of een sappige burger. Voor het echte indian summer gevoel boek je hier voor de laatste keer een surf – of suples.

Bries, Noordwijk

De gigantische loungebanken van Bries zijn heerlijk om in weg te kruipen. Op het menu onder andere verse vis en lichte gerechten, zoals een quinaosalade met tonijn of een kreeftensoep. En natuurlijk, als groot visliefhebbers, serveren ze hier verse oesters tijdens het oesterseizoen, gepaard met een glaasje bubbles.

Winter Lodge, Noordwijk

Branding Beach Club in Noordwijk aan Zee wordt in de winter omgetoverd tot Winter Lodge. De kas van deze strandtent wordt tijdens de wintermaanden verlicht met priklichten, haardjes en kaarsen en aangekleed met kussens en kleden. Vanuit je luie stoel bekijk je hier de zonsondergang, die in de wintermaanden nog mooier is dan anders.

Blijburg, Amsterdam

Blijburg in Amsterdam ligt niet aan zee, wel aan een meer. Het is niet alleen de plek om in de herfst op zondagmiddag te borrelen en relaxen, maar ook zo nu en dan een dansje te doen. Zo staan er op het programma avonden met livemuziek en dj's.

Club Zand, Castricum

Club Zand is een strandpaviljoen op het strand van Castricum aan Zee. Hier hebben ze de kunst van het relaxen afgekeken van strandtenten in Ibiza, met tig hangplekken, hangmatten en schommels.

Aloha Beach, Wijk aan Zee

Ben je op Jamaica? Nee, je bent in Wijk aan Zee, bij Aloha Beach om precies te zijn. Hier wappert het hele jaar door de vlag (en palmbomen) en klinkt Bob Marley uit de speakers. Deze superrelaxte hangout organiseert ook yoga op zondag, aan het strand.

Parnassia Aan Zee, Overveen

Parnassia aan Zee ligt verstopt tussen de Kennemerduinen en zoals de naam al doet vernoemen, aan zee. Vanaf het terras, dat op steigers staat, heb je waanzinnig panoramisch uitzicht over de Noordzee. Het is een populaire plek voor fietsers en wandelaars, want vanaf Parnassia lopen er verschillende kilometerslange fietspaden en wandelpaden. Voor een actieve herfstdag.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder