Vogue's black book: de nieuwe restaurants van Amsterdam

De beste nieuwe restaurants in Amsterdam Noord, Oost, Zuid en West.

restaurants-amsterdam-hotspots
Café Ons Huis

Elke dag openen er fantastische restaurants in onze hoofdstad Amsterdam. Wij selecteren hier de krenten uit de pap, waar wij het liefst elke week aanschuiven voor een fantastisch (meergangen)diner.

El Pibe

Na het grote succes van Latijns-Amerikaanse restaurants Salmuera en Roses by Sal, komen broers Vincent en Thomas van La Familia nu met een gloednieuw concept. Zo toverden zij de oude Spaanse tapasbar Paso Doble in de Jordaan om tot de knusse cocina El Pibe. Het kleurrijke restaurant, dat gevestigd is in de Westerstraat, staat compleet in het teken van Zuid-Amerikaanse steden als het Argentijnse Buenos Aires en Peruaanse Lima. De menukaart hanteert een sharing is caring-concept, waarbij je door te delen alle smaakvolle hapjes kunt proeven. Ga vooral voor de Nikkei-ceviche met tonijn en watermeloen, de "Patacones" chicken wings en vergeet ook niet een (of meerdere) van de overheerlijke empenadas te proberen. Combineer met een goede Argentijnse wijn, en sluit af met de huisgemaakte Bourboncello (limoncello en bourbon).

image
El Pibe

Bar Bitterbal

Bar Bitterbal opent haar deuren in de Utrechtsestraat in Amsterdam met de grootste selectie bitterballen ter wereld. Let’s be honest, we all like a little bitterbal. Van rund tot kalfs tot pekingeend en kreeft, er is voor ieder wat wils. Ook aan de vegetariër is gedacht en zijn er bitterbalen gevuld met rode biet of zwarte truffel. Daarnaast worden er sublieme gin-tonics en fantastische wijnen geschonken. De ultieme weekend hangout.

Café Ons Huis

Amsterdam is een culinaire hotspot rijker. Café Ons Huis heeft haar deuren geopend aan de Rozenstraat in hartje Jordaan. Café Ons Huis is gevestigd in een statig pand, in Berlage-stijl en focust zich op duurzaam koken en lokale producten. Denk aan gerechten als een lekkerbekje met mousseline van pastinaak, een salade met Hollandse mozzarella en een chocoladetaartje met vijgen en amandel. Ook hanteren ze hier het kop tot staart principe. In het midden van de zaak staat een grote cocktailbar, waar buurtbewoners kunnen aanschuiven voor een drankje. Ons Huis is de nieuwe huiskamer van de Jordaan.

image
Café Ons Huis

Petit Caron

Verscholen in de Amsterdamse Pijp, midden op het Gerard Douplein zit Petit Caron, het Franse restaurants van chef Alain Caron en zijn zoons. Na het succes van Café Caron besloot de familie Caron een tweede “bistro” (want zo voelt het) te openen. Het menu is klein, met Franse klassiekers zoals escargots, fines de claire en steak tartare.

212

De verwachtingen van het “no-table” restaurant van tweesterrenchef Richard van Oostenbrugge waren hooggespannen. Maar Oostenbrugge heeft ze waar kunnen maken. Bij 212 zit iedereen aan de tafel van de chef voor een avond vol verrassingen. Van amuse tot toetje, alle gerechten zijn stuk voor stuk kunstwerken. Hier serveren ze ook fantastische wijnen.

Bar Alt

Restaurants Jacobsz is een van onze favorieten, dus je zult begrijpen dat wij erg blij waren toen de eigenaren een nieuw concept openden aan het Stadionplein. Bij Bar Alt combineren ze culinaire hoogstandjes (denk aan gekonfijte lamsrugfilet gelakt met eigen jus, dukkah, auberginecreme en rabarber of octopus van de BBQ gemarineerd in pil pil, piquillo peper, salsa verde en toast sobrasada) met craft bier, in samenwerking met biermerk Two Chefs Brewing.

image
Bar Alt

Toni Loco

Yossi Eliyahoo - het brein achter onder andere Izakaya en The Butcher - opent een nieuw dining concept, genaamd Toni Loco. Op het menu van Italian-American style pizza restaurant, pizza's met alleen de beste ingrediënten én exclusieve champagnes en speciaalbieren. Er zijn ook speciale pizza's, zo is er onder andere een groene pizza.

Bar Fisk

Dit jaar kregen we een stukje Tel Aviv in Amsterdam. Bar Fisk richt zich op vis en groenten, in de vorm van kleine, lichte gerechten met ingrediënten die barsten van smaak. Wat dacht je van gerookte makreel met biet, ei, dille en zoete aardappel? Of falafel van garnalen met tahini? Ook fijn: de smaakvolle cocktails.

Cecconi's

Vorig jaar opende het hotel en membersclub Soho House Amsterdam op feestelijke wijze. Inmiddels is ook het bijbehorende restaurants Cecconi's geopend, een Italiaans restaurant op de begane grond. Op de kaart van Cecconi’s klassieke Noord-Italiaanse gerechten, denk aan handgemaakte pasta, verse vis en lichte salades. Op zondag kun je hier terecht voor een briljante brunch.

image
Cecconi's

Pompet

Na Dum Dum Palace op de Zeedijk was het tijd voor een nieuwe plek. Het creatieve collectief Hotmamahot strijkt neer in de Noorderparkbar met restaurant Pompet. Op de grote binnenplaats en in het restaurant worden Franse gerechten geserveerd.

Cafe Remouillage

Fan van restaurant Entrepot? De voormalige souschef van Entrepot opende zijn eigen restaurant in de Rivierenbuurt. Cafe-restaurant Remouillage serveert a la carte-gerechten die zich niet laten typeren als voor- of hoofdgerecht, maar als kleinere porties die goed te delen zijn. Zelf noemen ze dat ‘complex simplisme’ – met slechts enkele ingrediënten proberen ze dagelijks wisselende gerechten te serveren.

Maris Piper

Inmiddels hebben de mannen en dame achter het bekende Breda vier zaken, waarvan de laatste Maris Piper, midden in de Pijp. De zaak in brasseriestijl heeft naast een uitgebreid wijnmenu ook een uitgebreid champagnemenu (vinden we leuk) en heeft voor ieder wat wils op de kaart, van vlees tot vega tot vis.

image
Maris Piper

Bar Parry

Balthazars keuken staat al járen bovenaan elk "beste restaurants van Amsterdam"-lijstje. En terecht. Gelukkig is er nu een tweede zaak, namelijk Bar Parry. Hier serveren ze geen meergangendiner, maar kleine gerechten. Het is vooral de plek om na het werk te borrelen, in de gezelligste wijk van Amsterdam, de Jordaan.

Cut Troat

Cut Throat is een barbershop, bar en restaurant in één, aan het Amsterdamse Beursplein. Naast de opening van het grootste- en zonnigste- terras van de Amsterdamse binnenstad lopen ook bij het nieuwe menu de temperaturen hoog op. Samen met Ed’s Caribbean Street Food en bartender Vitaly Alekseev (o.a. Cocktail Embassy en THE DUCHESS) is Cut Throat deze zomer de one-stop-shop voor een nieuwe cut, kleurrijke cocktails en Caribisch street food.

Advertentie - Lees hieronder verder