Vogue's black book: de nieuwe restaurants van Amsterdam

De beste nieuwe restaurants in Amsterdam Noord, Oost, Zuid en West.

restaurants-amsterdam-hotspots
Café Ons Huis

Elke dag openen er fantastische restaurants in onze hoofdstad Amsterdam. Wij selecteren hier de krenten uit de pap, waar wij het liefst elke week aanschuiven voor een fantastisch (meergangen)diner.

Café Ons Huis

Amsterdam is een culinaire hotspot rijker. Café Ons Huis heeft haar deuren geopend aan de Rozenstraat in hartje Jordaan. Café Ons Huis is gevestigd in een statig pand, in Berlage stijl en focust zich op duurzaam koken en lokale producten. Denk aan gerechten als een lekkerbekje met mousseline van pastinaak, een salade met Hollandse mozzarella en een chocoladetaartje met vijgen en amandel. Ook hanteren ze hier het kop tot staart principe. In het midden van de zaak staat een grote cocktailbar, waar buurtbewoners kunnen aanschuiven voor een drankje. Ons Huis is de nieuwe huiskamer van de Jordaan.

Bar Bitterbal

Bar Bitterbal opent haar deuren in de Utrechtsestraat in Amsterdam met de grootste selectie bitterballen ter wereld. Let’s be honest, we all like a little bitterbal. Van rund tot kals tot peekingeend en kreeft, er is voor ieder wat wils. Ook aan de vegetariër is gedacht en zijn er bitterbalen gevuld met rode biet of zwarte truffel. Daarnaast worden er sublieme gin-tonics en fantastische wijnen geschonken. De ultieme weekend hangout.

Petit Caron

Verscholen in de Amsterdamse Pijp, midden op het Gerard Douplein zit Petit Caron, het Franse restaurants van chef Alain Caron en zijn zoons. Na het succes van Café Caron besloot de familie Caron een tweede “bistro” (want zo voelt het) te openen. Het menu is klein, met Franse klassiekers zoals escargots, fines de claire en steak tartare.

212

De verwachtingen van het “no-table” restaurant van tweesterrenchef Richard van Oostenbrugge waren hooggespannen. Maar Oostenbrugge heeft ze waar kunnen maken. Bij 212 zit iedereen aan de tafel van de chef voor een avond vol verrassingen. Van amuse tot toetje, alle gerechten zijn stuk voor stuk kunstwerken. Hier serveren ze ook fantastische wijnen.

Toni Loco

Yossi Eliyahoo - het brein achter onder andere Izakaya en The Butcher - opent een nieuw dining concept, genaamd Toni Loco. Op het menu van Italian-American style pizza restaurant, pizza's met alleen de beste ingrediënten én exclusieve champagnes en speciaalbieren. Er zijn ook speciale pizza's, zo is er onder andere een groene pizza.

Bar Alt

Restaurants Jacobsz is een van onze favorieten, dus u zult begrijpen dat wij erg blij toen de eigenaren een nieuw concept openden aan het Stadionplein. Bij Bar Alt combineren ze culinaire hoogstandjes (denk aan gekonfijte lamsrugfilet gelakt met eigen jus, dukkah, auberginecreme en rabarber of octopus van de BBQ gemarineerd in pil pil, piquillo peper, salsa verde en toast sobrasada) met craft bier, in samenwerking met biermerk Two Chefs Brewing.

Bar Alt
Bar Alt

Bar Fisk

Dit jaar kregen we een stukje Tel Aviv in Amsterdam. Bar Fisk richt zich op vis en groenten, in de vorm van kleine, lichte gerechten met ingrediënten die barsten van smaak. Wat dacht je van gerookte makreel met biet, ei, dille en zoete aardappel? Of falafel van garnalen met tahini? Ook fijn: de smaakvolle cocktails.

Pompet

Na Dum Dum Palace op de Zeedijk was het tijd voor een nieuwe plek. Het creatieve collectief Hotmamahot strijkt neer in de Noorderparkbar met restaurant Pompet. Op de grote binnenplaats en in het restaurant worden Franse gerechten geserveerd.

Cafe Remouillage

Fan van restaurant Entrepot? De voormalige souschef van Entrepot opende dit jaar zijn eigen restaurant in de Rivierenbuurt. Cafe-restaurant Remouillage serveert a la carte gerechten die zich niet laten typeren als voor- of hoofd, maar als kleinere porties die goed te delen zijn. Zelf noemen ze dat ‘complex simplisme’ – met slechts enkele ingrediënten proberen ze dagelijks wisselende gerechten te serveren.

Bar Parry

Balthazars keuken staat al járen bovenaan elk "beste restaurants van Amsterdam"-lijstje. En terecht. Gelukkig is er nu een tweede zaak, namelijk Bar Parry. Hier serveren ze geen meergangendiner, maar kleine gerechten. Het is vooral de plek om na het werk te borrelen, in de gezelligste wijk van Amsterdam, de Jordaan.

Cecconi's

Cecconi's

Onlangs werd het hotel en membersclub Soho House Amsterdam op feestelijke wijze geopend. Inmiddels is ook het bijbehorende restaurants Cecconi's geopend, een Italiaans restaurant op de begane grond. Op de kaart van Cecconi’s klassieke Noord-Italiaanse gerechten, denk aan handgemaakte pasta, verse vis en lichte salades. Op zondag kun je hier terecht voor een briljante brunch.

Maris Piper
Maris Piper

Maris Piper

Inmiddels hebben de mannen en dame achter het bekende Breda vier zaken, waarvan de laatste Maris Piper, midden in de Pijp. De zaak in brasseriestijl heeft naast een uitgebreid wijnmenu ook een uitgebreid champagnemenu (vinden we leuk) en heeft voor ieder wat wils op de kaart, van vlees tot vega tot vis.

Advertentie - Lees hieronder verder