Vogue tipt: de nieuwe restaurants van Amsterdam

De beste nieuwe restaurants in Amsterdam Noord, Oost, Zuid en West.

nieuwe-restaurants-amsterdam
Tozi

Elke dag openen er fantastische restaurants in onze hoofdstad Amsterdam. Wij selecteren hier de krenten uit de pap, waar wij het liefst elke week aanschuiven voor een fantastisch (meergangen)diner.

TOZI

Overgewaaid uit Londen strandt TOZI – dat in Venetiaans dialect "een groep vrienden" betekent – nu ook in Amsterdam. Met een andere chef, wisselende menukaart en sfeervolle inrichting sluit het Italiaanse restaurant naadloos aan op de wensen van de Nederlandse gast. Hier worden gerechten geserveerd met passie en persoonlijkheid, rechtstreeks uit de Venetiaanse keuken. Probeer vooral de pizzetta's, de carpaccio van garnalen en de king crab Venetian style. Leuk detail: op het toilet kun je een woordje Italiaans leren.

Edel by Dennis

In het nieuwe restaurant Edel by Dennis in West, onder leiding van chef Dennis Huwaë, komen street art en fine dining samen. Wat je je daarbij moet voorstellen? Verrassende bites, oesters en haute cuisine-gerechten van vis en vlees. En dat in een stijlvol interieur met enorme kunstwerken aan de muur.

Nazka

Bij Nazka maak je op de beste manier mogelijk kennis met de Peruaanse keuken. Alle buitenlandse invloeden die de Zuid-Amerikaanse keuken kenmerken, zijn verwerkt in de gerechten. Zo staan er klassiekers op het menu, maar ook moderne gerechten die een mix zijn tussen verschillende eetculturen. Neem bijvoorbeeld de gemixte ceviche, gefrituurde aubergine en de Peruvian mess, een dessert met quinoa-ijs.

Lolita

De Pijp is weer een gezellige brasserie rijker. Fans van Meneer Nieges kunnen hun hart ophalen, want een aantal knappe koppen achter het restaurant zijn verantwoordelijk voor Lolita. Je kunt hier terecht voor zowel ontbijt en lunch als diner en borrel, met alle gerechten in Franse stijl.

Wils

Op de Joris Bijdendijk is restaurant Wils geopend, waar je uitkijkt op het Olympisch Stadion. Alles wordt hier bereid op of met vuur waardoor alle gerechten – van groente tot vlees – rijk van smaak zijn. Je hebt hier de keuze uit een drie-, vier- of zesgangenmenu, die stuk voor stuk even verrassend zijn.

Hula Hula

Wat de Rum Club is voor Utrecht, is Hula Hula voor Amsterdam. Verwacht veel island vibes, van Hawaiiaanse bites tot exotische cocktails met vooral veel ananas, kokos en rum. Tel daar nog een kleurrijk en tropisch interieur bij en je zomerse eetervaring is compleet.

El Pibe

Na het grote succes van Latijns-Amerikaanse restaurants Salmuera en Roses by Sal, komen broers Vincent en Thomas van La Familia nu met een gloednieuw concept. Zo toverden zij de oude Spaanse tapasbar Paso Doble in de Jordaan om tot de knusse cocina El Pibe. Het kleurrijke restaurant, dat gevestigd is in de Westerstraat, staat compleet in het teken van Zuid-Amerikaanse steden als het Argentijnse Buenos Aires en Peruaanse Lima. De menukaart hanteert een sharing is caring-concept, waarbij je door te delen alle smaakvolle hapjes kunt proeven. Ga vooral voor de Nikkei-ceviche met tonijn en watermeloen, de "Patacones" chicken wings en vergeet ook niet een (of meerdere) van de overheerlijke empenadas te proberen. Combineer met een goede Argentijnse wijn, en sluit af met de huisgemaakte Bourboncello (limoncello en bourbon).

Cut Troat

Cut Throat is een barbershop, bar en restaurant in één, aan het Amsterdamse Beursplein. Naast de opening van het grootste- en zonnigste- terras van de Amsterdamse binnenstad lopen ook bij het nieuwe menu de temperaturen hoog op. Samen met Ed’s Caribbean Street Food en bartender Vitaly Alekseev (o.a. Cocktail Embassy en THE DUCHESS) is Cut Throat deze zomer de one-stop-shop voor een nieuwe cut, kleurrijke cocktails en Caribisch street food.

Café Ons Huis

Amsterdam is een culinaire hotspot rijker. Café Ons Huis heeft haar deuren geopend aan de Rozenstraat in hartje Jordaan. Café Ons Huis is gevestigd in een statig pand, in Berlage-stijl en focust zich op duurzaam koken en lokale producten. Denk aan gerechten als een lekkerbekje met mousseline van pastinaak, een salade met Hollandse mozzarella en een chocoladetaartje met vijgen en amandel. Ook hanteren ze hier het kop tot staart principe. In het midden van de zaak staat een grote cocktailbar, waar buurtbewoners kunnen aanschuiven voor een drankje. Ons Huis is de nieuwe huiskamer van de Jordaan.

Toni Loco

Yossi Eliyahoo – het brein achter onder andere Izakaya en The Butcher – opende een nieuw dining concept, genaamd Toni Loco, waar je letterlijk loco wordt van hoe goed de pizza's hier smaken. Op het menu Italian-American style pizza restaurant, pizza's met alleen de beste ingrediënten én exclusieve champagnes en speciaalbieren. Er zijn ook speciale pizza's, zo is er onder andere een groene pizza. Ze zijn van aardig formaat, dus delen wordt aangeraden (en zo kun je ook nog eens meer smaken proeven). Til je pizza naar een hoger niveau en bestel er een glas champagne bij.

Advertentie - Lees hieronder verder