La dolce vita: het beste van het romantische Positano

Vogue ontdekt Positano aan de Amalfi Kust.

beste plekken positano italië
Alessandra Sanniti / EyeEmGetty Images

Het dromerige dorpje Positano aan de Amalfi Kust is een graag geziene gast op het social medium Instagram. Het dorp dat steil tegen een klif is gebouwd is schilderachtig mooi, bijna onwerkelijk. Geen wonder dat het bovenaan ieders reislijst prijkt. Onder andere Beyoncé, Jay-Z, George Clooney, Kourtney Kardashian en Emily Ratajkowski – to name a few - waren er deze zomer te vinden. Dit zijn de beste hotels en restaurants van Positano.

Casa Angelina

Dit fantastische boetiekhotel ligt in Praiano, een dorpje naast Positano. De meeste kamers van Casa Angelina kijken uit op Positano en op de donkerblauwe zee. Iedereen wordt hier verwelkomd met een fles champagne, om een uiterst comfortabel verblijf in te luiden. Er is een infinity pool waar je aan een limoncello mojito kan nippen en een ‘strand’ met steigers, op de onderste verdieping van het hotel. Het ontbijt is om over naar huis te schrijven, met Italiaanse delicatessen en nog meer champagne.

Casa Angelina

Le Sirenuse

Het wereldberoemde Le Sirenuse wordt al ruim zestig jaar gerund door een Italiaanse familie. Het is vooral het terras op de derde verdieping met een pool bar dat de aandacht trekt. Vanaf hier heb je een fenomenaal uitzicht over Positano, met de honderden pastelgekleurde huisjes, koepelkerk en de zee. Het zwembad van Sirenuse ligt verborgen achter het hotel en is omringt door citroenbomen en luxueuze ligbedden.

Hotel Santa Caterina

Dit karakteristieke hotel opende haar deuren in 1904 en ligt verscholen aan de kust tussen Positano en het bergdorpje Ravello. In het hotel kun je even ontsnappen aan het drukke Positano. Maak in de ochtend een wandeling door het dorpje Ravello, dat bekend staat om de prachtige tuinen en de muziekfestivals die hier gehouden worden. Bezoek ook de kerk midden op de Piazza del Vescovado.

Vogue Nederland, The Book, Brenda van Leeuwen

Il San Pietro di Positano

George Clooney neemt zijn vrouw Amal graag mee naar Il San Pietro, een hotel dat de privacy van hun beroemde clientèle goed waarborgt. Zo is er een privéstrand, waarvoor je een lift moet nemen dat dwars door de rotsen gaat om gasten naar deze afgelegen plek te brengen.

Da Adolfo

Voor een lichte lunch kun je terecht bij Da Adolfo. Hier serveren ze verse vis (zoals inktvis van de grill), een salade met prosciutto en meloen met ham. Ook hier heb je een fantastisch uitzicht op de Tyrreense zee. Het restaurant is alleen te bereiken met een boot.

Monastero Santa Rosa

Zin in een retreat? Monastero Santa Rosa was ooit een klooster en is omgetoverd tot een hotel met fantastische spa. Iedereen loopt hier rond in een grote, witte badjas, van kamer naar spa en van restaurant naar infinity pool. Het klooster ligt op het hoogste puntje van Ravello waardoor het uitzicht hier onbeschrijfelijk mooi is.

Zass
Zass

Zass

Bij dit sterrenrestaurant omringt door fuchsia bougainvillea dineer je op de balustrade, met uiteraard uitzicht op zee (zoals bijna alles hier in Positano). Hier werken ze graag met lokale Italiaanse ingrediënten en geven ze klassiekers zoals gnocchi en risotto een modern jasje. De amuse is een perfect puntje pizza margherita, geserveerd door obers in witte Italiaanse maatpakken.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder