De mooiste eilanden en meest paradijselijke plekken van Thailand

Het is tijd om Thailand opnieuw te ontdekken, toch?

thailand-mooiste-eilanden-koh-lipe-koh-kood
François PugnetGetty Images

De eilanden van Thailand zijn een van de meest paradijselijke plekjes op aarde. Niet alleen reizigers, maar ook filmmakers wisten de ooit o, zo "geheime" stranden te vinden. Maya Bay, op het Thaise eiland Koh Phi Phi Ley, vormde het filmdecor voor de film The Beach, met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol. Door de onweerstaanbare schoonheid vertrokken we en masse - en terecht – naar Thailand. Op eilanden zoals Koh Samui en Phuket schoten de hotels, restaurants en Westerse fastfoodketens uit de grond. Surfers en hippievolk trokken verder, op zoek naar onontdekte plekken. Thailand out, De Filipijnen, Bali en Sri Lanka in. Onterecht, want naast de bekende Koh-eilanden (Samui, Pangan, Phi Phi) heeft Thailand nog tig andere minuscule eilanden, zoals Koh Lipe, Koh Kood en Koh Lak, met enkel een houten boomhut om in te logeren, een hangmat op het strand om in te slapen en een lokaal strandtentje (of twee) met een klein menu van verse kokosnoten en goddelijke curry’s. En wij weten waar ze liggen. Pak je schatkaart en kruis aan, want deze eilanden en plekken zijn dé reden om Thailand opnieuw te ontdekken.

Koh Lipe

De schoonheid van Koh Lipe is overweldigend. Het eiland is niet onontdekt maar minder druk dan de bekende buureilanden, omdat je er iets voor over moet hebben om er te komen. Je hebt er een binnenlandse vliegreis (naar Hat Yai), een taxirit én een boottocht voor nodig. Koh Lipe is een van de 51 eilanden van het Tarutao Marine Park, een natuurpark in het zuiden van Thailand, dichtbij de Maleisische grens. Wanneer je droomt over een onbewoond eiland, dan zie je dit eiland waarschijnlijk voor je. De laguneblauwe zee is helder als kraanwater, er is één klein straatje met wat restaurants en niemand op het eiland bezit schoenen. Slaap bij Castaway Resort, in houten hutjes op het strand. Als je in de ochtend de houten schuifpuien van je villa opengooit, ligt er een uitgestrekt wit strand voor de deur. Pak ook de boot naar de onbewoonde eilanden Koh Rawi en Koh Andang, naast Koh Lipe, voor nog meer rust.

Castaway Resort

Koh Rawi

Vanuit Koh Lipe zijn er dagtripjes naar dit eiland, dat eigenlijk veel en veel mooier is dan het bekende Koh Phi Phi. Het is voor het grootste gedeelte onbewoond en je kan hier ook niet slapen in een hotel. Er staan louter enkele tenten op het eiland, waar je een nachtje of twee kan vertoeven. Op omliggende eilanden zoals Koh Lipe worden er nachtjes weg naar Rawi georganiseerd.

Koh Kood

Koh Kood is redelijk ongerept. Het eiland ligt voor de kust van Cambodja en kent naast uitgestrekte poederwitte stranden en een overload aan wuivende palmbomen ook een aantal luxe boetiekhotels. Zoals het Soneva Kiri Resort, onderdeel van Six Senses hotels. Six Senses staat erom bekend op de allermooiste plekjes ter wereld neer te strijken. Gasten van het hotel landen op een landingsbaan op het naastgelegen eiland Koh Mai Si en worden per watertaxi naar het resort gebracht. Daar worden ze ondergedompeld in een wereld van luxe. Het adembenemende resort ligt midden in een tropisch regenwoud met een stuk privéstrand voor de deur en geeft naast een fotogeniek zwembad ook een heerlijke spa. Hier geven de beste Thaise therapeuten massages met kruiden uit eigen tuin.

Koh Ngai

Koh Ngai (ook wel Koh Hai genoemd) ligt in het Zuiden van de Andamanse zee en is onderdeel van Mu Ko Lanta National Marine Park. Er is geen dorp of stad, enkel de jungle en het strand. Aan het strand vind je een aantal resorts, zoals Thapwarin Resort. Je slaapt in luxe huisjes met rieten dak. In de ochtend loop je zo op blote voeten het strand op voor een frisse ochtendduik.

Body of water, Nature, Water, Natural landscape, Blue, Green, Vegetation, Sea, Tropics, Turquoise,
Phi Phi Island.
Getty Images

Koh Mook

Nog zo'n parel: Koh Mook (Koh Muk). Hier rijden geen auto's en moet je te voet via zandwegen op zoek naar verborgen stranden. Het eiland heeft een klein dorpje, waar je aan kan schuiven bij lokale restaurants voor een Thaise maaltijd. Een bar of club is hier niet te vinden, hier ga je om 21.00uur naar bed. In de ochtend gaat men hier het water op, voor een snorkelsessie. Een fijne slaapplek is Sivalai Beach Resort, op het puntje van eiland, omringt door water.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder