De beste haute brunchspots van Londen

Hier hebben ze het bakken van pannenkoeken tot kunst verheven.

hotspots-londen-restaurants-brunch
NAC Mayfair

In de winter transformeert Londen zich tot heus winterparadijs, met verlichte straten, brandend haardvuur en extravagante kerstetalages. Tijdens de koude dagen verzamelt iedereen zich het liefst in knusse restaurants, waar ze een fantastische brunch serveren, mét cocktails, zodat je nooit meer weg hoeft. Het beste nieuws vandaag: KLM doet tickets naar Londen onder de honderd euro in de verkoop, speciaal voor Blue Friday. Waar wachten we nog op? Londen here we come!

Granger & Co.

Dé brunchhotspot van Londen is toch wel Granger & Co voor ons, waar de rijen met leuke locals tot aan het einde van de straat staan om een tafel te bemachtigen. Burgers, salad bowls met boekweit of quinoa, scrambled eggs, ricotta pannekoeken: de menukaart is gigantisch. Alles is even tasty en ziet er ook nog eens uit als een kunstwerk. Mocht er geen tafel meer zijn, dan neem je plaats aan de knusse bar. Er zijn drie locaties: Clerkenwell, King’s Cross en Nothing Hill. Take you pick!

Granger & Co.
Granger & Co.

Gail's Kitchen

Gails is van origine een bakkerij en staat dus bekend om het goddelijke brood, dus mocht je in een Airbnb verblijven dan kun je in een van de 18 bakkerijen hier in de ochtend vers, knapperig, dampend brood kopen. Heb je iets meer tijd, dan raden wij je aan om te brunchen bij Gail's Kitchen. Bestel de 'fried duck egg' met champignons of de Israëlische ‘shakshuka’: eieren met feta gebakken in een pittige tomatensaus.

NAC Mayfair

NAC Mayfair heeft een verborgen cocktailbar, in de kelder, en sinds kort ook een brunchmenu. Het eten is highly instagrammable, zoals de klassieke 'avocado toast' of de 'honey chocolate french toast' met banaan…. Sounds good right? Is het ook.

Albion

In de coole wijk Shoreditchzit Albion, een all day (minimalistische) diner. Ze serveren hier stevige ei-gerechten (met worst, if you like), verse sapjes en salades. De flessen ketchup staan op tafel, want bij een echte brunch met eieren hoort natuurlijk ketchup. Er is ook nog een takeaway shop, dus moet je van show naar show rennen dan bestel je hier een broodje en een smeuïge brownie voor op de hand en een groen sapje voor een extra boost.

Albion
Albion

Balthazar

Wie kent ‘m niet. Balthazar is een instituut en de Londense versie is net zo populair als in New York. Balthazar zit niet alleen in het weekend, maar ook doordeweeks rond lunchtijd stampvol. Hier vind je fantastische fluffy pancakes, naast smaakvolle cocktails of verse sappen.

Ben’s Canteen

Klinkt ubergezellig, is het ook. Ben’s Canteen voelt als een buurtbistro, waar je aan kan schuiven voor een breakfast burrito, burger of de klassieke buttermilk pancakes (met pindakaas). Perfect voor de easy going Sunday.

Advertentie - Lees hieronder verder