Het vissersdorpje Torba aan de Egeïsche kust in Turkije is een waar paradijs

Torba is bij uitstek de mooiste strandplek in Turkije.

Parasol On Shore At Beach Against Sky
Getty Images

Witte huisjes begroeid met bougainville, stille baaitjes, lokale restaurants, in de omgeving uitgestrekte naaldbossen en olijfgaarden – het vissersdorpje Torba aan de Egeïsche kust in Turkije is een waar paradijs. Het plaatsje ligt zo’n vijf kilometer ten noorden van Bodrum – het Saint-Tropez van Turkije, waar de elite uit Istanbul de zomer viert.

Getty Images

Bon Voyage

Hotel Voyage Torba ligt verstopt tussen de groene heuvels en direct aan een privéstrand. Feitelijk is het geen hotel, maar zijn het kamers verdeeld over witte bungalows, met elk een eigen balkon. Voyage heeft wat van een dorp, met acht restaurants - van een fantastische Japanner tot een uitstekende Italiaan -, grote én privézwembaden en een goddelijke spa. Hier hoef je even helemaal niets. Nog sterker: als je een privékamer boekt met je eigen zwembad én bar en een 24-uur service, hoef je geen stap buiten het beeldschone huisje te doen.

Pinterestwaardig

Het prachtige, gouden strand van Torba strekt zich uit tot voor de deur van Voyage en is voorzien van comfortabele ligbedden met dikke matrassen en rieten parasols, een Pinterest-waardig plaatje. Neem plaats op een steiger in het azuurblauwe water, nip van de ter plekke geserveerde champagne en staar gedachteloos naar de horizon – daar wacht je de mooiste zonsondergang ooit.

Getty Images

In de hamam

Om echt tot rust te komen boek je een dagje ‘weg’ in de sublieme spa van Voyage Torba. Wij tippen de hamambehandeling, specialiteit van het land en een van de uitblinkers op het menu van deze spa. Na een uitgebreide stoomsessie, scrubbehandeling, opgieting, inzeping en massage voel je je als herboren. Het enige dat rest is neerploffen in een van de relaxhoeken met een goed glas Turkse rode wijn.

Verse vis

De geur van verse börek, kruiden en munt komt je tegemoet in de steegjes van het karakteristieke stadje Torba. Duik in de bazaar met een fijn aanbod van prachtige tapijten, tuinlampen en kussens. Er zijn schattige terrassen om op uit te puffen. Of je wandelt even door naar het vissershaventje, voor een lichte lunch. Bij Gonca Balik (balik betekent vis), gerund door een familie, eet je dagverse vis, met een Turkse mezze, zoals een tomatensalade met schapenkaas en huisgemaakte hummus.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder