In dit Amsterdamse restaurant word je afgerekend op je uiterlijk

In het pop-uprestaurant Buitensluiting in Amsterdam zal je uiterlijk bepalen of je lekker te eten krijgt.

Photo by: jordybrada.com
Jordy Brada

Afgerekend worden op je uiterlijk. Het gebeurt vaker dan je denkt. In het NewWerkTheater in Amsterdam opende gisterenavond het pop-uprestaurant Buitensluiting, waarbij er op een wel heel brutale manier bepaald wordt of je lekker te eten krijgt. In samenwerking met het Liliane Fonds, de Nederlandse organisatie die zich focust op het welzijn van kinderen met een handicap, is het het eerste restaurant waar mensen op basis van uiterlijke kenmerken bewust worden buitengesloten. Niet zomaar als asociale stunt, wel om aandacht te vragen voor het wereldwijde probleem waar kinderen met een handicap in de armste gebieden van de wereld dagelijks mee te maken hebben.

Photo by: jordybrada.com
Jordy Brada

Gastronomisch of goor

De aankomende drie dagen is het originele restaurantconcept van Tooske Ragas en Miljuschka Witzenhausen geopend voor publiek. Aan de hand van een draairad, waarop uiterlijke kenmerken staan gedrukt, wordt vastgesteld wie die avond een gastronomisch driegangen menu van chef Witzenhausen krijgt voorgeschoteld en wie de hele avond moet teren op water en droog brood. Op deze speels manier worden harde feiten als discriminatie in het daglicht gezet. Max Pater van Tosti Creative vertelde aan Het Parool: 'Vanwege een klompvoetje of albinisme ­worden vele kinderen niet toegelaten op scholen of zelfs uit hun gezin ­gezet. [Via dit spel] laten we zien hoe ­willekeurig ­buitensluiting is.' Het restaurant hanteert een vrijblijvend ‘pay-what-you-want’ principe waarbij de opbrengst van Restaurant Buitensluiting naar het Liliane Fonds gaat. Heb je je uiteten-lijst weer helemaal afgetikt? Probeer dan dit mooie alternatief.

Reserveren kan via Restaurant Buitensluiting - Donderdag 7, vrijdag 8 en zaterdag 9 februari. NewWerkTheater, Oostenburgergracht 75, Amsterdam.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder