Single en ready to mingle op Valentijnsdag? Op deze plekken in Amsterdam wil je wezen

Liefde is onvoorspelbaar. Op ieder moment én op elke plek kun jij jouw grote liefde ontmoeten. Dus ben je single en ready to mingle? Vogue got you covered.

Beauty, Jeans, Sitting, Photography, Leg, Blond, Photo shoot, Comfort, Denim, Long hair,
Paul Bellaart

Vandaag, 14 februari, staat in het teken van de liefde; met de mooiste cadeaus, een bos rode rozen, zoetsappige liefdesverklaringen, romantische etentjes. Maar wat nu als jij je cupido nog niet hebt gevonden? De datingsapp Happn - die kan rekenen op zo'n 60 miljoen fans wereldwijd - onthult de beste plekken om als single toch een date te scoren op Valentijnsdag. Op basis van de verzamelde gegevens heeft Happn een lijst opgesteld van de locaties waar de meeste Happn-gebruikers (en dus toen singles) elkaar vorig jaar op Valentijnsdag tussen 18:00 uur en 23:00 uur kruisten. Grote kans dus dat jij jou crush op onderstaande plekken kunt vinden.

Opzoek naar liefde

Op nummer één staat het Centraal Station. Ontdek Nederland doormiddel van de trein, bezoek andere steden (Arnhém is een tipje) en maak mooie herinneringen. Drink bij terugkomst in Amsterdam een drankje bij 5&33, op loopafstand van het station voor een waanzinnig lekkere cocktail aan de bar. Of neem de pont om het IJ over te steken voor een drankje in de A'DAM tower. Ook rondom de Amstel zijn er echte hotspot om je lover te vinden. Pak de metro naar het Amstelstation en ontdek bijvoorbeeld Café Vrijdag of Dauphine - ook bekend als een echte singles bar is Bar Bukowski. Bij De Waterkant zijn er altijd good vibes én het is de favoriet onder menig Amsterdammer. Toch meer zin in een cocktail? Happn meldt dat je bij Tales & Spirits een grote kans hebt om te matchen met je droomlover. In Amsterdam-Zuid scoort de Zuidas hoog in de match-making ranking. Onder het motto van work hard, play hard; breng een bezoekje aan Vondelgym Zuid waarbij je daarna door kan gaan naar café De Blauwe Engel, ja, sorry. Of een trendier alternatief: de lobby van het Citizen-M hotel op loopafstand van Amsterdam-Zuid. Ook een oude kroegentocht kan een verrassend resultaat opleveren in jouw zoektocht naar de (perfecte) lover, bezoek het Leidseplein. Ben je student? Bezoek juist vandaag de Universiteit van Amsterdam en de universiteitsbibliotheek, want niemand zei dat je alleen boeken moest bestuderen. Of je nu wilt dansen, karaoke zingen of cocktails drinken in Door 74 , het kan allemaal in de Reguliersdwarsstraat. Ook als je van meer van oude bruine café's houdt is het Spui de place to be en dan met name Café Hoppe dat hier als sinds 1670 zit. Last but not least, bezoek de Amsterdamse buurt De Pijp voor een goede portie hustle en bustle bij hotel Okura. Op de 23e verdieping kun je namelijk een heerlijk wijntje drinken bij de Twenty Third Bar met leuk uitzicht.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder