Londen is de beste vakantiebestemming met dank aan Meghan Markle

Het Meghan en Harry effect heeft veel invloed op de komst van toeristen in de stad.

Prince Harry Marries Ms. Meghan Markle - Procession
WPA PoolGetty Images

Eerder deze week bracht TripAdvisor hun jaarlijkse Travellers' Choice Awards uit, die worden bepaald door een samenstelling van verschillende reviews en beoordelingen van gebruikers van het platform. Uit het onderzoek bleek dat Londen werd verkozen tot topbestemming voor 2019, en dat heeft deels te maken met prins Harry en Meghan Markle en haar toetreding tot de Britse koninklijke familie.

Het Meghan-effect

De topbestemming voor 2019 wordt gekozen doormiddel van beoordelingen op restaurants, hotels en andere hotspots in een bepaalde bestemming, samengevoegd uit het jaar 2018. Engeland, en dan vooral Londen, heeft dat jaar en het jaar ervoor volledig in de schijnwerpers gestaan door de romantische gebeurtenissen rondom de relatie van Prins Harry en Meghan Markle. Zo werd het koppel vlak voor het nieuwjaar gezamenlijk gespot, werd in november de verloving bekend gemaakt en gaf het koppel elkaar het ja-woord tijdens de royal wedding in mei afgelopen jaar. Sindsdien wordt het koppel op de voet gevolgd door de media die veel aandacht schenken aan de ontwikkelingen binnen hun huwelijk, zoals Meghans zwangerschap en veranderingen binnen het koninklijk personeel.

Bekende hoofdstad

In een interview met de Amerikaanse Vogue vertelt TripAdvisor hoe groot de invloed van het royal koppel is geweest op de uitkomst van het onderzoek: 'De wereldwijde fascinatie voor Harry en Meghan heeft duidelijk een krachtig effect, want dit is de eerste keer sinds 2016 dat Londen bovenaan de wereldranglijst staat. Nu het nieuwe koninklijke kind van het paar binnenkort wordt verwacht, kan Londen de vruchten blijven plukken van het Harry en Meghan effect in 2020. Terwijl de wereld verliefd werd op Harry en Meghan, lijkt het erop dat ze ook verliefd werden op Londen. Naast het Meghan en Harry effect blijft Londen een van de meest bezochten hoofdsteden ter wereld. Vorig jaar verwelkomde het Verenigd Koninkrijk als geheel al zo'n 38 miljoen bezoekers.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle