Vakantie inspiratie nodig? Vanaf nu kun je ook 'avonturen' boeken op Airbnb

Mocht het huren van een vakantiestek niet spannend genoeg voor je zijn.

Airbnb Adventures
ALEX WALTL, Vogue Nederland, april 2019

Er was ooit een tijd, niet al te lang geleden, waarin Airbnb nog níet in ons midden was. Inmiddels is het platform niet meer weg te denken uit onze levens om vrij voor de hand liggende redenen, zoals de gelegenheid om een luxe woonboot te huren (en niet meteen bankroet te gaan, waarvoor dank). Het aanbod van het bedrijf wordt steeds groter en Airbnb blijft ook vernieuwen. Zo komt het platform nu met Airbnb Adventures, waarbij je door lokale experts aan de hand wordt genomen voor… juist, een avontuur, maar dan op maat gemaakt.

Airbnb adventures

Airbnb Experiences, waarbij het bedrijf kundig de leukste activiteiten in een stad voor je cureert, kennen we al sinds 2016. Wat maakt Airbnb Adventures dan anders? Nou, het feit dat je een aaneenschakeling aan activiteiten wordt aangeboden, die wel meerdere dagen in beslag kunnen nemen. Je gaat de hort op met een kleine groep om nou juist buiten die gebaande paden te wandelen, en kennis te maken met ‘unique cultures and communities’. Op een echt avontuur dus, weg van de bewoonde wereld en toeristen.

Dit bieden ze aan

Hoewel dat misschien nog niet al te concreet klinkt, komt het platform gelukkig met een aantal voorbeelden om een idee te krijgen wat voor type avonturen je kunt verwachten. Zo kun je bijvoorbeeld in Kenia (per voet!) leeuwen spotten met Samburu-krijgers en op "zeewiersafari" in Zweden. Ook kamperen in de Rocky Mountains in Colorado behoort tot de mogelijkheden. Wanneer je liever hogere sferen opzoekt, is er ook een mogelijkheid om op UFO’s te "jagen" (vangen wordt niet gegarandeerd, maar ach, dan duik je toch gewoon Vegas in?). Voor wie de drukte juist wilt ontvluchten, biedt Airbnb ook een zesdaagse "slow food safari" aan, op de prachtige Galapagos eilanden. Kortom, voor ieder wat wils.

Prijzen en duur

Zoals eerder gezegd worden de activiteiten in de meeste gevallen over meerdere dagen verspreid, al spreken we bij sommige avonturen zelfs van weken (!). Een negendaagse trek door het Amazone regenwoud is daar een voorbeeld van. Pricewise kun je het overigens zo gek maken als je zelf wil. Zo kost het goedkoopste avontuur 79 dollar, maar de prijzen kunnen oplopen tot zo'n 5000 dollar. We willen je alvast veel succes wensen met het uitkiezen van een reis, want Airbnb biedt ongeveer 200 opties aan.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder