De meest spectaculaire hotels in Europa voor een koninklijk verblijf

Waan je Meghan Markle of zelfs Marie-Antoinette in één van deze spectaculaire hotels in Europa.

luxe-hotels-in-europa
Palé Hall Hotel

Kun je geen genoeg krijgen van de royals en heb je eigenlijk wel genoeg hotels met zeezicht gezien? Waan je van Franse adel in Hôtel de Crillon waar Marie-Antoinette graag pianolessen volgde, of verblijf in een echt Tudor kasteel à la Anne Boleyn. Vogue selecteerde de mooiste Europese kastelen en landhuizen omgetoverd tot hotels voor een koninklijke break.

Hôtel de Crillon, Parijs

luxe-hotels-in-europa
Suite Duc de Crillon in Hôtel de Crillon
Hôtel de Crillon, Rosewood Hotel

De villa werd in 1758 gebouwd voor hertog d’Aumont. Het gebouw is ontworpen door architect Louis François Trouard en ingericht door Ange-Jaques Gabriel, tevens verantwoordelijk voor het interieur van Versailles. Marie Antoinette kwam hier voor haar pianolessen. De villa werd later bewoond door de hertog van Crillon. In 1909 werd het officieel een hotel. Hôtel de Crillon heeft alle luxe die je maar kan wensen: een uitgebreide spa, verschillende exclusieve eetgelegenheden, een champagnebar en een met goud belegd zwembad.

Boek hier

Patrick Hellmann Schlösshotel, Berlijn

luxe-hotels-europa
Patrick Hellmann Schlösshotel

Gebouwd in 1914 door de Duitse advocaat en kunstverzamelaar Walter von Pannwitz, was het Schlösshotel of ‘Stadtpalais’ zoals het toen genoemd werd, een toevluchtsoord voor vele beroemdheden gedurende de twintigste eeuw. Zangeres Josephine Baker en muzikant Hildegard Knef schreven er muziek en actrice Romy Schneider hield er zelfs haar bruiloft. Het hotel heeft in de loop der jaren verschillende namen gehad, en in 2015 werd het hernoemd naar Patrick Hellmann Schlösshotel, vernoemd naar de Duitse designer Patrick Hellmann die het hotel heeft gedecoreerd. Maar ook Karl Lagerfeld himself heeft zelfs een paar suites ingericht.

Boek hier

Palé Hall Hotel, Llannderfeld

luxe-hotels-in-europa
Palé Hall Hotel

Palé Hall Hotel is een Victoriaanse villa, die in 1868 is opgekocht en gerestaureerd is door de Schotse engineer Henry Robertson. Roberts heeft de bouw van verschillende spoorwegen en viaducten in Wales overzien. Hij verkocht het huis in 1840 en stond daarna een lange tijd leeg. Toen het in 1970 particulier gekocht werd, moest het flink gerestaureerd worden. Pas in 1984 werd het een hotel. Compleet gerestaureerd naar originele staat is het hotel vandaag de dag voor mensen die écht even weg willen en lekker willen genieten van de natuur, maar toch van de luxe van een kasteel.

Boek hier

Thornbury Castle, Gloucestershire

luxe-hotels-in-europa
Thornbury Castle

Het kasteel is gebouwd in de tiende eeuw en heeft sindsdien veel noemenswaardige bewoners gehad. Willem de Veroveraar gaf het aan Matilda van Vlaanderen. Daarna ging het kasteel naar koning Henry. Hij bracht zijn huwelijksreis met Anne Boleyn door in dit kasteel. Thornbury heeft bijna twee eeuwen lang leeggestaan en het begon ernstig te vervallen. In 1850 werd het gerestaureerd en gebruikt als woning. De laatste bewoners waren de Baron en Barones van Portlethen. Het hotel is volledig ingericht in Tudorstijl, maar is wel van alle moderne gemakken voorzien.

Boek hier

Landgoed Duin & Kruidberg, Santpoort

Luxe-hotels-in-europa
United Photos/Paul Vreeker

Koning Willem III kocht het landgoed in 1682 en gebruikte het als jachtverblijf en als kleinere versie van Paleis Het Loo. In 1895 werd het landgoed gekocht door Jacob Theodoor Cremer, een Nederlandse politicus en koloniaal expert. Hij wilde op het terrein het grootste woonhuis van Nederland bouwen. Vanaf 1993 was het huis in handen van de ABN Amro bank, die er een conferentie en trainingscentrum van had gemaakt. In 2000 werd de hotelvleugel geopend. Omgeven door historie en natuurlijk, maakt dit de juiste plek om tot rust te komen.

Boek hier

De Hermitage, St. Petersburg

luxe-hotels-in-europa
De lobby
Official State Hermitage Hotel

De Hermitage maakt deel uit van het kolossale Winterpaleis. Het Paleis heeft ruim 140 jaar gefungeerd als onderdak voor de Russische tsarenfamilie, de Romanovs, en werd na revolutie omgebouwd tot museum. Het museum is anno 2019 uitgegroeid tot een van de grootste museums ter wereld. Het hotel opende in de zomer van 2013 als een nieuw deel van het Hermitage Museum. Het hotel is voorzien van een luxe spa, winkels en een verschillende restaurants.

Boek hier

Hotel Castello di Guarene, Guarene

Fountain, Water feature, Landmark, Architecture, Estate, Building, Water, Ancient roman architecture, Villa, Mansion,
Picasa/Hotel Castello di Guarene

Het Italiaanse Castello di Guarene werd oorspronkelijk gebouwd in opdracht van lokale edelman Carlo Giacinto Roero, een aristocraat en landeigenaar, en zo ontworpen om zijn rijkdom te weerspiegelen. In 1889 erfde de Provana-familie het paleis. De rijke geschiedenis van het Paleis is terug te vinden in het interieur en de kunst. In 2011 werd het officieel een hotel. Het hotel staat op een hoge berg en is omringd door grote en elegante tuinen met een geweldig uitzicht. In de grotten onder het paleis is een luxe spa aanwezig. Bonuspunt: door de naast het landgoed gelegen wijngaard heeft het hotel een breed scala aan speciale wijnen.

Boek hier

Hotel Imperial, Wenen

luxe-hotels-in-europa
Hotel Imperial

Dit stadspaleis werd in 1863 gebouwd voor hertog Filips van Württemberg en zijn vrouw Maria Theresa. Na vijf jaar besloten de hertog en hertogin het paleis te verkopen omdat ze het er naar verluidt niet naar hun zin hadden. Sinds 1873 is het paleis een hotel, waar gedurende de jaren vele beroemdheden de revue passeerden. Charlie Chaplin, Koningin Elizabeth, maar ook klassieke muzikanten zoals Brahms, Wagner and Mahler waren er vaak te vinden. Vandaag de dag is Hotel Imperial het meest exclusieve hotel van Wenen.

Boek hier

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder