Jacquemus opent restaurant Oursin in Parijs

Na het succes van Café Citron opent de ontwerper nu ook een compleet restaurant in de Franse hoofdstad.

jacquemus-restaurant-oursin
Oursin

De Franse ontwerper Simon Porte Jacquemus bewijst dat mode en eten heel goed samen gaan. Zo opende hij begin april dit jaar nog Café Citron in Parijs, een café volledig in de stijl van zijn Franse modehuis Jacquemus. Na het grote succes van Citron opent de ontwerper nu wederom een "Jacquemus-themed" eetgelegenheid in het hart van de Franse hoofdstad: het Mediterraanse restaurant Oursin.

Jacquemus opent restaurant Oursin

De ontwerper deelt het grote nieuws op Instagram, waar hij meteen de eerste beelden van het gloednieuwe restaurant toont. Oursin – wat in het Nederlands "zee-egel" betekent – is op dezelfde manier ontstaan als Citron en is een samenwerking tussen Jacquemus en restaurant Caviar Kaspia in Parijs. Net als Citron is het restaurant te vinden in het luxewarenhuis Galeries Lafayette Champs Élysées, waar je momenteel ook terecht kunt voor een pop-up store van Rihanna's modehuis Fenty.

In het Mediterraanse restaurant kunnen gasten terecht voor een uitgebreid menu van chef Érica Archambault, met daarop verschillende soorten pasta-gerechten, salades, zeevruchten en desserts. Die eet je op in een stijlvol interieur dat in lijn is met Café Citron. Zo steken handgemaakte rieten stoelen, planten en keramieken vazen af tegen witte muren en zorgen grote ramen ervoor dat er veel ruimte wordt gecreëerd voor de zon. Daarmee wanen gasten van Oursin zich direct in Mediterraanse sferen. Reserveren kan via de website van Oursin.

Café Citron

Eerder dit jaar opende Café Citron in de nieuwe Galerie Lafayette aan de Champs-Élysées in Parijs. Het café is ingericht in een heus citrus-thema, met citrusbomen, terracotta-potten, kisten vol citroenen en houten tafels en stoelen – gebaseerd op het zuiden van Frankrijk, waar de ontwerper oorspronkelijk vandaan komt. Ook de menukaart is geïnspireerd op de gele citrusvrucht, met onder andere gebakjes in citroenvorm en met citroensmaak uiteraard.

Benieuwd naar meer modecafé's? Een complete lijst vind je hier, van een Fendi-bar tot Dior-tearoom.


Advertentie - Lees hieronder verder