Waan je als Marie-Antoinette in dit nieuwe hotel in het Paleis van Versailles

Als een god in Frankrijk, maar dan echt.

paleis-versailles-hotel-2020
Unsplash

Het paleis van Versailles is, terecht, één van de meest bezochte attracties in de omgeving van Parijs. Het enige jammere aan die zaak: je moet na een aantal uur struinen door de mooiste vertrekken in het paleis en de betoverende tuinen weer huiswaarts (of naar je hotel in Parijs, in that case). Vanaf 2020 komt daar met Airelles Château de Versailles verandering in, het allereerste hotel dat zich huisvest binnen de muren van het iconische kasteel.

Hotel in Versailles

Zo wordt het opeens mogelijk om een beetje à la Marie Antoinette te leven. Voor even dan. Het hotel krijgt veertien kamers en wordt ontworpen in de stijl van de 18e eeuw, waarvoor architect Christophe Tollemer de touwtjes in handen heeft gekregen. De bouw wordt gerealiseerd door de luxe hotelgroep Airelles, die meerdere panden in Frankrijk in hun bezit hebben. Deze opening zou echter hun 'kers op de taart' moeten worden.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Bijzondere toegang tot het Paleis

Er zijn nog weinig details over het hotel naar buiten gebracht, al is al wél bekend dat er een privé-spa en bijzonder restaurant zal komen. Het laatstgenoemde zal onder leiding van Alain Ducasse opgezet worden, één van de twee chefs die maar liefst 21 (!) Michelin-sterren op zijn naam heeft staan. Hotelgasten kunnen naast hun verblijf ook op exclusieve toegang en bijzondere evenementen binnen Versailles rekenen. Het is nog onbekend hoeveel een nacht in het hotel zal gaan kosten. La vie est belle!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder