Koffie drinken bij H&M? Het merk opent een café in het centrum van Berlijn

De Zweedse modegigant test een compleet nieuw winkelconcept.

hm-cafe-berlijn
MAX CREASY

Het duurt niet lang meer of je kunt straks koffie drinken in iedere H&M-winkel. De Zweedse modegigant rolt namelijk een compleet nieuw winkelconcept uit, waarvan een van de eerste resultaten – een heus H&M café – nu te bezoeken is in Berlijn. In de Duitse hoofdstad heeft de zogeheten H&M Mitte Garden zijn deuren geopend; een concept store slash café.

H&M Mitte Garden

Het gloednieuwe concept werd eerder getest in thuisbasis Stockholm, maar is nu ook in Berlijn te vinden – en wel in de wijk Mitte. De winkels zijn een stuk kleiner en selectiever, maar daardoor juist aantrekkelijker en minder massaal (zoals we van H&M gewend zijn). Het idee achter het nieuwe concept is het aanbieden van een shopervaring die nauw aansluit met de behoeftes en levensstijl van de inwoners. Zo kun je in de Berlijnse H&M-winkel terecht voor een selectie uit de nieuwe collecties van de Zweedse retailer, maar ook is er tweedehands kleding en vegan cosmetica te vinden. On top of that kun je aanschuiven voor een kop koffie en zelfs yogalessen (!) volgen. Van de buitenkant doet H&M Mitte Garden dan ook aan als een typisch Berlijns café en lijkt het in geen enkel opzicht op de "normale" H&M-winkels. Mocht je binnenkort toevallig een bezoek brengen aan de Duitse hoofdstad, dan mag je deze plek niet missen (net als deze geliefde Vogue-spots, trouwens).

Room, Interior design, Shelf, Closet, Furniture, Building, Boutique, Shelving, Design, Automotive design,
MAX CREASY

Nieuw winkelconcept

H&M heeft eerder al bekend gemaakt te willen experimenteren met nieuwe winkelconcepten die in lijn zijn met zustermerken &Other Stories en Arket. Zo zullen er in de nabije toekomst ook producten van derden verkocht worden in de reguliere H&M-winkels, liet de modegigant vorige maand nog weten. Ook kwam H&M met het gloednieuwe outlet-concept Afound, dat vorige week gelanceerd is in Nederland. De Zweedse retailer lijkt er alles aan te doen om te vernieuwen, met als gevolg dat fysieke winkels van het merk gaan sluiten. Volgens Anna Bergare, hoofd innovaties bij H&M Lab, worden de in-shop café's, zoals in Berlijn, binnenkort in meer steden uitgerold. Het moet nog blijken of die een succes gaan worden. Wie weet drinken we onze koffie over een paar jaar uitsluitend nog bij H&M.

Interior design, Building, Room, Footwear, Boutique, Floor, Architecture, Furniture, Ceiling, Shoe,
MAX CREASY
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder