Waarom je volgende reis naar een van deze Spaanse eilanden zou moeten gaan

De Spaanse eilanden, van Tenerife tot Ibiza, zijn niet alleen ideaal in de zomer, maar ook zeker in de wintermaanden.

canarische-eilanden-balearen-spanje
Cala des Moro, Mallorca

Nu de dagen korter worden en de temperatuur flink keldert, klinkt afreizen naar een zonnige bestemming erg aantrekkelijk. Nee, je hoeft niet meteen een ticket naar een ver gelegen exotisch eiland te boeken. Zoek het eerder dichter bij huis, zoals in Spanje. Zo kun je kiezen voor één (of meer) van de vele fijne eilanden, zoals de Balearen in de Middellandse Zee en de Canarische Eilanden in de Atlantische Oceaan. In het na- en voorjaar dé ideale bestemmingen.

De Canarische Eilanden

Hoewel de Canarische Eilanden geografisch gezien eerder bij het Afrikaanse continent horen dan het Europese, zijn deze bestemmingen toch echt onderdeel van Spanje. De bijzondere landschappen zijn rauw en vulkanisch, maar je vindt hier ook genoeg toegankelijke plekken en prachtige kustlijnen. De Spaanse eilandengroep bestaat uit zeven bewoonde eilanden, waarvan de grootste (en bekendste) Fuerteventura, Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote en La Palma zijn, maar natuurliefhebbers moeten ook zeker de natuurparken op La Gomera of de zeereservaten van El Hierro bezoeken.

Desert, Sand, Erg, Natural environment, Aeolian landform, Dune, Sahara, Sky, Singing sand, Yellow,
Strand van Maspalomas, Gran Canaria

Fuerteventura

Fuerteventura is het een na grootste eiland van de Canarische Eilanden en wordt ook wel het Hawaii van Europa genoemd. Het is dé ideale plek voor natuurliefhebbers en surfers. Aanrader is met name het noorden van het eiland, waar je onder meer kunt overnachten in één van de gezellige hotels en kunt genieten van de lokale gastronomie (papas arrugás, aardappelen gekookt in de schil in zout water met mojo picón of mojo verde, de traditionele saus van de Canarische Eilanden).

Sky, Blue, Sea, Lighthouse, Daytime, Tower, Azure, Ocean, Shore, Aqua,
Morro Jable Beach, Fuerteventura

Gran Canaria

Op Gran Canaria kom je geheel tot rust op de prachtige zandstranden. Mocht je meer het avontuur aan willen gaan, dan kun je landinwaarts trekken. Daar vind je niet alleen waanzinnige zandheuvels waardoor je je in de Sahara waant, maar ook een begroeid, bergachtig landschap.

La Laguna street view
San Cristóbal de La Laguna, Tenerife

Tenerife

Kijk je ogen uit op Tenerife, het grootste eiland van de Canarische Eilanden. Het pittoreske stadje San Cristóbal de La Laguna staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO, evenals het Teide National Park waar je veel bergachtige en vulkanische landschappen vindt die werkelijk adembenemend zijn. Ga je toevallig in februari? Dan maak je het spectaculaire Carnaval in Santa Cruz de Tenerife mee.

Lanzarote

Op zoek naar een magische vakantiebestemming? Kies dan voor Lanzarote. Het vulkanische eiland heeft een bijna maanachtig landschap met veel bergen, helderblauw water en ja, zelfs zwarte stranden. In het zuidwesten vind je Nationaal Park Timanfaya met veel kraters en lavavelden. Bezoek ook het museum van de Spaanse kunstenaar Cesar Manrique, die er persoonlijk voor gezorgd heeft dat er geen hoogbouw te vinden is op het eiland.

Mountainous landforms, Mountain, Highland, Sky, Hill, Mountain range, Wilderness, Ridge, Fell, Geology,
Nationaal Park Timanfaya, Lanzarote

La Palma

Ook wel bekend als het isla bonita, het mooie eiland. Ook in La Palma vind je ruige berglandschappen, maar in plaats van overwegend vulkanisch zijn deze gebieden eerder bebost en groen. Het hele eiland is verklaard tot biosfeerreservaat. Op het hoogste punt van het eiland heb je een werkelijk adembenemend uitzicht, vooral vroeg in de ochtend als de zon net opkomt. Zelfs de sterrenhemel van La Palma is beschermd. Dankzij de 'wet op de lichtvervuiling' is het hier 's nachts pikkedonker en behoort de sterrenhemel daarom tot de allermooiste ter wereld. Het is de ideale plek voor het bewonderen van de sterren.

Wil je meer te weten komen over de Canarische Eilanden en passend advies voor jouw reis? Ga dan naar de website van het Spaans Verkeersbureau, waar je alles vindt wat je nodig hebt.

De Balearen

Net als de Canarische Eilanden geven ook de Balearen je het gevoel dat je ergens ver buiten Europa bent. Zó idyllisch en adembenemend is deze Spaanse eilandengroep. Of je nu kiest voor Mallorca, party island Ibiza of het minder bekende Menorca, je wordt niet teleurgesteld. Turquoise water, zandstranden – ook op Formentera – en een bruisend nachtleven: je vindt het allemaal in de Balearen.

Sea, Promontory, Headland, Coast, Coastal and oceanic landforms, Cliff, Rock, Klippe, Natural landscape, Sky,
Cabrera Archipel Maritime-Terrestrial Nationaal Park

Mallorca

Mallorca is het grootste eiland van de Balearen, waar je zowel leuke stadjes als Sóller, Pollença, Alcudia en Andraxt vindt, maar ook grote stranden (zoals Es Trenc) en grotten (Sa Calobra). Op het uitzichtpunt van Cape de Formentor word je beloond met een prachtig zicht op de Sierra de Tramuntana bergen, een gebied dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat.

Rock, Mountainous landforms, Coast, Mountain, Sea, Sky, Cliff, Wilderness, Beach, Formation,
Sa Calobra, Mallorca

Ibiza

Dat we bij Vogue groot fan zijn van Ibiza, blijkt wel uit onze ultieme Ibiza-guide en tips voor de minder bekende kant van het eiland. Hoewel Ibiza vooral bekend staat als feesteiland voor de jetset, kent het eiland ook meer rurale en rustige plekken. Die vind je vooral in het noorden, maar ook zeker in het midden van het eiland. Naast de bekende stranden als Las Salinas en Playa d'en Bossa, heb je er ook nog vele ongerepte plekken.

Menorca

Van de Balearen is Menorca het rustigst en daarmee ook het meest geschikt voor jonge gezinnen. Op dit eiland vormen de mooie baaien, de stad Mahón en de berg Monte Toro de hoogtepunten. Ook de grotten van Macarella, Mitjana en Turqueta zijn het bezoeken waard.

Body of water, Coast, Sea, Bight, Coastal and oceanic landforms, Promontory, Cove, Bay, Natural landscape, Azure,
Cala Macarella, Menorca

Wil je meer weten over deze prachtbestemming? Kijk dan voor meer informatie op de website van het Spaans Verkeersbureau, waar je alles kunt vinden over de zonnige eilandengroep.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder