Je hebt nu nóg een reden om Gucci's restaurant in Florence te bezoeken

Als je die al nodig had.

gucci-restaurant-michelinster
Gucci Osteria da Massimo Bottura

Als je in Florence bent, mag je absoluut niet vergeten een bezoek te brengen aan Gucci Garden, een drie verdiepingen tellende all Gucci expositieruimte. Hier vind je naast prachtige items uit het Gucci-archief ook een heus restaurant in stijl van het Italiaanse modehuis: Gucci Osteria da Massimo Bottura. Mocht je nog een reden nodig hebben om het sfeervolle fine dining restaurant – met groene muren en velvet zitmeubels – te bezoeken, dan hebben we die voor je. Zo is de modebewuste spot zojuist onderscheiden met een Michelinster.

Gucci Osteria

Alweer bijna twee jaar geleden openden Gucci's CEO Marco Bizzarri en de beroemde drie-sterren-chef Massimo Bottura het Gucci restaurant in hartje Florence. De keuken – die onder leiding is van Karime López – serveert zowel uit iconisch Italiaanse gerechten als conceptuele varianten op klassiekers, zoals Parmigiano Reggiano tortellini, Peruviaanse tostada's en champignon risotto. Naast het restaurant en de creatieve ruimte huist de Gucci Garden ook meerdere boetieks om je volledig onder te kunnen dompelen in de wereld van Gucci.

gucci-restaurant-florence
Gucci

Michelinster

Hoewel het restaurant door zijn cultstatus al menig bezoeker weet te trekken, kan het binnenkort nog een stuk drukker worden in de eetgelegenheid. Zo heeft Gucci Osteria zijn eerste Michelinster mogen ontvangen. 'Dit is een fantastische prestatie waar wij heel blij van worden,' klinkt de reactie van Bottura in een statement. 'Ik ben al meer dan 40 jaar bevriend met Marco en dit is een prachtige erkenning voor de visie die wij hebben gecreëerd voor de Gucci-familie. Alessandro Michele [creative director van Gucci, red.] heeft een fantastische ruimte gemaakt, en zijn steun en inspiratie heeft ons de afgelopen jaren gemotiveerd.'

Zelf een bezoek brengen aan Gucci's restaurant? Je vindt Gucci Osteria aan het Piazza della Signoria 10 in het centrum van Florence. Gezien de extra naamsbekendheid die het restaurant nu heeft gekregen, is reserveren aan te bevelen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder