Fan van Peaky Blinders? Dan wil je dit café in Den Haag bezoeken

Van cocktails en whisky tot Tom Shelby aan de wand, kijk binnen in dit Peaky Blinders café.

peaky-blinders-cafe
Peaky BlindersBBC

Mocht je het even gehad hebben met de vele modecafé's (zoals deze van H&M, deze van Jacquemus en de nieuwste koffietent van A.P.C.), dan kun je een nieuw fenomeen uitproberen: café's in de stijl van je favoriete serie. Zo opende het zogeheten Shelby Public House onlangs zijn deuren in Den Haag, volledig in – jawel – de stijl van de populaire Netflix-serie Peaky Blinders.

Peaky Blinders café

Fans van Peaky Blinders kunnen hun hart ophalen aan de Papestraat in Den Haag, waar het Shelby Public House is geopend. Het café is geïnspireerd op de Britse dramaserie, met een signature Peaky Blinders-interieur, een Engelse menukaart en personeel gekleed in de historische stijl van de serie. Ook zijn er muurschilderingen uit de Netflix-hit te vinden en hangen er schilderijen van personages als Tom Shelby aan de wand. De Haagse spot bestaat uit twee delen: een bar slash pub waar je terecht kunt voor cocktails en whisky, en een restaurant voor het nuttigen van een typisch Britse maaltijd. Neem in kijkje in het café via onderstaande gallery.

Welke serie zal volgen? Wij vestigen onze hoop op een café in Gossip Girl- of The Crown-thema.

De serie

De Britse serie Peaky Blinders gaat over een beruchte gangsterfamilie uit Birmingham in de jaren twintig met acteur Cillian Murphy in de hoofdrol als Tom Shelby. Hoewel de serie officieel op de BBC verschijnt, heeft ook Netflix de rechten in handen. Het vijfde seizoen is vanaf 4 oktober te zien op de streamingdienst. Daarin zien we hoe Tommy Shelby de politiek ingaat, waardoor hij in contact komt met de fascistische politicus Oswald Mosley. Terwijl er geworsteld wordt met de beurscrash van 1929, wordt Tommy geconfronteerd met nieuwe bedreigingen van jongere familieleden en fascistische rivalen.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder