Schaatsen doe je deze winter op het dak van Galeries Lafayette in Parijs

Schaatsen doe je dit jaar niet alleen in het Grand Palais, maar ook op het dak van Galeries Lafayette.

schaatsbaan-galeries-lafayette
Pascal Le SegretainGetty Images

Mochten we je begin deze week nog verblijden met 's werelds grootste schaatsbaan in het Grand Palais in Parijs, opent er nu nóg een spectaculaire ijsbaan in de Franse hoofdstad. En wel op het dak van Galeries Lafayette – het luxewarenhuis waar je (in andere filialen) ook terecht kunt voor Jacquemus' café Citron en een heuse Barbie pop-up store.

Schaatsen met een view

Sinds deze week is de schaatsbaan op het dak van Galeries Lafayette geopend, compleet in holiday season-stijl met kerstbomen, versieringen en winterse versnaperingen. Hoewel de ijsbaan – met een grootte van 160m2 – een stuk kleiner is als die in het Grand Palais, krijg je er hier wél een spectaculair uitzicht bij. Zo kijk je vanuit de hoogte uit op de Eiffeltoren, Arc de Triomphe en de daken van het nabijgelegen Opéra Garnier. Stel je in deze donkere maanden eens het aantal fonkelende lichtjes voor in de City of Lights. Kortom: hier wil je naartoe.

Blue, Swimming pool, Night, Sky, Water, Architecture, Lighting, Cloud, Winter, City,
Galerie Lafayette

Parijs in december

Naast de spectaculaire schaatsbanen in Parijs – die zowel in de ochtend als in de avond geopend zijn – is er nog veel meer te doen in de Franse hoofdstad in aanloop naar de feestdagen. Strijk neer in Celine's eerste haute parfumerie, de onlangs geopende koffietent van A.P.C. of Jacquemus's restaurant Oursin. Daarnaast kun je altijd terecht bij de favorieten van de Vogue-redactie, voor de ultieme beleving van de prachtige stad tijdens de gezelligste tijd van het jaar.

De schaatsbaan op het dak van Galeries Lafayette Haussmann is van 20 november t/m 31 december geopend, van 09:30 tot 20:30 uur. Entree is gratis.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder