In Zweden opent een duurzaam drijvend hotel

Het Noorderlicht zien vanuit een duurzame setting: dat wil je.

arctic-bath-zweden
Arctic Bath

Zweden is niet alleen het land van kanelbullar en het Scandi-chique Stockholm, maar ook van prachtige natuur, vol heldere meren en mooie stranden. Als je er bijvoorbeeld voor kiest om naar het Zweedse deel van Lapland te gaan, vind je daar het drijvende hotel Arctic Bath, met droomkamers die uitzicht op het Noorderlicht bieden.

De drijvende cabins van Arctic Bath

Het idee voor het hotel ontstond al in 2010, maar is recent pas geopend aan de Lule älv ( een grote rivier in Zweden). Inspiratie is gehaald uit het tijdperk waarin gekapte bomen nog over de rivier werden getransporteerd, een toenmalige traditie. De architecten Bertil Harström en Johan Kauppi zijn verantwoordelijk voor het design, waarbij het hoofdgebouw de vorm van een vogelnest heeft.

Er kan daarnaast zowel een hut op het water als een 'landhut' geboekt worden, die opvallen door hun glazen ontwerp. In de cabins vind je zowel Scandinavisch design als "warmere" materialen, zoals hout, steen en leer. Vooral in de winter vormt het hotel een bijzondere plek om te vertoeven, omdat het Noorderlicht dan vaak zichtbaar is (al is de Zweedse midnight sun ook niet onverdienstelijk). Het weer heeft sowieso een grote impact op het aanzien van het hotel. Zo drijft Arctic Bath het ene seizoen kalmpjes op de Lule rivier, terwijl het bouwwerk even later ingevroren zit, waardoor je letterlijk "op ijs" slaapt.

arctic-bath-zweden-hotel
Arctic Bath / Anders Blomqvist
arctic-bath-zweden-hotel
Arctic Bath / Daniel Holmgren

Wellness in de Zweedse natuur

Ondanks de afgelegen locatie hoef je je niet te vervelen. Zo herbergt Arctic Bath ook een spa, waar je een duik kunt nemen in een gigantisch ijsbad óf natuurlijk een hot bath. Wellness neemt sowieso een belangrijke plaats in bij het eco-friendly hotel, waar je tevens fijne massages kunt boeken. Het is ook mogelijk om yogalessen te volgen, te eten bij een restaurant met lokale gerechten en een ritje in een hondenslee te maken. Kortom: het Zweedse fika op z'n best. Interesse? Boek dan je verblijf via de website van Arctic Bath.

arctic-bath-zweden-hotel
Arctic Bath / Johan Jansson
arctic-bath-zweden-hotel
Arctic Bath / Daniel Holmgren

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Food